Dere Tasti, Hayat Durdu...Bursa'da Selin Bilançosu Gün Aydinlaninca Ortaya Çikti

Bursa’nin Orhangazi ilçesine bagli kirsal Pasapinar mahallesinde siddetli yagmurun tasirdigi dere ve beraberindeki dolu yagisinin etkileri gün aydinlaninca ortaya çikti. 4 kisinin yaralandigi selde 11 ev, 9 araç zarar gördü. Köy yollarinin önemli bir kesimi kullanilmaz hale geldi. Pasapinar’da ekipler hummali çalisma yürüterek yaralari sarmaya çalisiyor.

Dere Tasti, Hayat Durdu...Bursa'da Selin Bilançosu Gün Aydinlaninca Ortaya Çikti
Siddetli yagmurdan hasar gören Pasapinar’da yasanan selin bilançosunu belirleme çalismalari sürüyor. Orhangazi Kaymakamligi, Belediye Baskanligi ve Büyüksehir Belediyesi ekipleri Pasapinar’da hayati normale dönüstürmek için araliksiz çalisiyor.

Dere tasti, hayat durdu

Pasapinar mahallesinde siddetli yagmur ve dolu yagisindan sonra köyün içinden geçen ve bir süre önce kapatilarak yer altina alinan dere tasti. Taskin su önüne gelen ne varsa sürükledi. Vatandaslar yogun yagmur dinene kadar evlerinden disari çikamadi. Bu sirada hafta sonlari dinlenmek için geldikleri prefabrik ev su alinca disari çikan 4 kisi sel sularina kapildi. Mahalle sakinleri ve ekiplerin yardimi ile kurtarilan 4 kisi Orhangazi ve Gemlik’teki hastanelerde tedaviye alindi.

Pasapinar’daki sel baskininin bilançosu da belirlendi. Orhangazi Kaymakamligi koordinesinde kamu personellerinden olusan heyetler mahallede incelemelerini sürdürüyor. Hasar tespit heyetlerinin incelemesinden sonra 11 ev ve 9 araçta hasar meydana geldigi bildirildi.

Pasapinar’da içme suyu, elektrik ve internet hatlariyla ilgili sikintilar sürerken, geceden beri araliksiz çalisan ekipler sel sularinin tasidigi kayalar ve agaçlari temizlemeyi sürdürüyor.
Kaynak: İHA