Bir Dönemin Kültür Noktasi Olan 'Vatan Kahvesi' Açiliyor

Antalya’da 1983 yilinda yikilan, Karaalioglu Kent Yasam Parki Projesi çerçevesinde yeniden insa edilen, Antalya’nin simge yapilarindan ’Vatan Kahvesi’, Antalya Büyüksehir Belediyesi ve Antalya Gastronomi Yatirimcilari ve Isletmecileri Dernegince imzalanan protokolle yeniden kente kazandirilacak. Kahvenin önümüzdeki nisan ayinda açilmasi planlaniyor.

Bir Dönemin Kültür Noktasi Olan 'Vatan Kahvesi' Açiliyor
Antalya Büyüksehir Belediyesinde düzenlenen imza töreninde konusan Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, yok olan ama kentin hafizalarinda önemli yer edinen yapilari yeniden canlandirdiklarinin altini çizdi.

1983 yilinda yikilan yapilardan Vatan Kahvesi’ni aslina uygun olarak yeniden kent hayatina kazandiracaklarini dile getiren Böcek, “Eski Antalyalilar burayi bir kültür noktasi olarak tanimliyorlardi. Yillar içinde kentteki bulusma mekanlarinin sayisi artinca Vatan Kahvesi ayricalikli yerini kaybetmis ve 1983 yilinda yikildi. Gastronomi Yatirimcilari ve Isletmecileri Dernegi ile yapilan protokolle, Vatan Kahvesi’nin kentin kültürel degerlerini tanitmasini, gastronomi turizmine katki saglamasini amaçliyoruz. Vatan Kahvesi’ni Antalya gastronomisine yatirim yapan isletmelere yönelik egitimler ve atölye çalismalarini düzenlenecegi bir merkez olmasini hedefliyoruz. Turizm ve yeme içme sektörüne nitelikli personel yetistirmek için kahve hazirlama uzmani programlari düzenleyecegiz. Ayrica Vatan Kahvesi’nin içinde bulundugu Karaalioglu Parki’nda her yil düzenli olarak Uluslararasi Antalya Kahve Festivali yapmayi planliyoruz” dedi.



"Kentin degeri canlandiriliyor"

Baskan Böcek, Barbaros Çay Bahçesi, Atatürk Kapali Spor Salonu, ipek böcekçiligi egitimlerinin Çevre Egitim Merkezi Egitim Merkezi ve Halkevi gibi bir çok degeri canlandirdiklarini kaydetti.

Baskan Böcek, 23-25 Eylül tarihleri arasinda Antalya’da Uluslararasi Gastronomi Fuari’ni gerçeklestireceklerini sözlerine ekledi.

"Hayalimizdi"

Antalya Gastronomi Yatirimcilari ve Isletmecileri Dernegi Baskani Zeki Özen,15 yil önce kurulan bir dernek olduklarini ve amaçlarinin kent gastronomisine katki sunmak oldugunu bildirdi.

Vatan Kahvesi’ni yeniden Antalya’ya kazandirmak gibi bir hayallerinin oldugunu ifade eden Özen, “Bu hayalimizi Baskan Böcek ile paylastik ve olumlu karsilandik. Burayi gerek sektörel, gerek egitim vizyon gelistirme ve kahve üretim servis noktasi olarak hayal ettik. Bu hayalimize olumlu karsindi. Antalya’ya hayirli ugurlu olsun. Antalya’nin yikilmaz parçasi olacak bir yerolacak” ifadelerine yer verdi.

Konusmalarin ardindan Böcek, ve Özen protokolü imzaladi. Etrafi açik bir fuaye alani seklinde olan Vatan Kahvesi’nin, içindeki degisikliklerin tamamlanarak, önümüzdeki nisan ayinda hizmete girmesi bekleniyor.
Kaynak: İHA