Besir Arama Kurtarma Ekibi Aydin'da Bir Ilki Basardi

Aydin’da iyilik hizmetleri ile gündeme gelen Besir Dernegi tarafindan olusturulan Arama Kurtarma Ekibi 18 ay süren egitim faaliyetlerini basari ile tamamlayarak ilin ilk akredite arama kurtarma ekibi oldu. 29 Temmuz 2020 tarihinde yayinlanarak yürürlüge giren Afet ve Acil Durum Yönetimi çerçevesinde egitimlerini basari ile tamamladiklarini belirten Dernek Baskani Fatih Günaydin, egitimlerde emegi geçen herkese tesekkür etti.

Besir Arama Kurtarma Ekibi Aydin'da Bir Ilki Basardi
Besir Arama Kurtarma Ekibi’nin egitim çalismalarinin 18 ay sürdügünü ve belirten Baskan Fatih Günaydin, göreve hazir olduklarini belirterek “18 aylik egitim sürecinde afet ve acil durumlar ile arama ve kurtarma standartlari konularinda birçok egitim alan ekip bu süreçte kendisine verilen enkazlarda arama kurtarma, tahliye, orman yanginlari, ulusal, bölgesel ve yerel tatbikatlari basarili bir sekilde tamamladi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi tarafindan görevlendirilen bir komisyon tarafindan teorik ve uygulamali sinava tabi tutuldu. Sinavlari basarili bir sekilde tamamlayan Besir Arama Ve Kurtarma Ekibi Aydin’in ilk ve tek akredite ekibi oldu” diyerek tamamen gönüllülerden olusan ekibine tesekkür etti.

“ Her türlü egitimi basari ile tamamladik”

Iyilik yapma duygusunun insan için en güzel duygulardan biri oldugunu ve bu anlayis içerisinde Arama Kurtarma Ekibi’ni olusturduklarini belirten Baskan Fatih Günaydin, “18 aylik egitim sürecinde Aydin AFAD tarafindan arama ve kurtarma, yangin, insani yardim, psikososyal destek ve benzeri konularda egitim aldik. Bunun yaninda AFAD ekipleri ile enkazda arama ve kurtarma tatbikatlari, orman yanginlari, kayip arama ve benzeri birçok faaliyette görev aldik. Sonuçta ekibimiz süreci tamamladi ve ilimizin ilk akredite ekibi oldu” diyerek bu asamada emegi geçen ve her zaman yanlarinda olup kendilerine destek veren AFAD Il Müdürü Ramazan Harman’a AFAD Egitim Sube Müdürü Sinan Can’a ve Kentsel Arama ve Kurtarma Egitmenleri Ismail Sancak ve Ismail Ünal’a tesekkür etti.

Besir Arama ve Kurtarma Ekibinin tim lideri Hasan Binay baskanliginda her zaman göreve hazir oldugu ve egitim çalismalarini da rutin araliklarla sürdürdügünü belirten Günaydin açiklamasinin devaminda, “Arkadaslarimin istikrarli istekli çalisma ve basarilarini takdir ediyorum. Ilimizin afet ve acil durum kapasitesinin arttirilmasi noktasinda bizler de bundan sonraki süreçte ‘Biz olduk demeden kendimizi daha çok nasil gelistirmeli nasil daha faydali olmaliyiz’ noktasinda egitim ve tatbikatlarimizla geliserek ilimize ve ülkemize en faydali biçimde hizmet etmeye devam edecegiz. Rabbim ilimizi ve ülkemizi afetlerden muhafaza etsin” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA