Agar Açiklamasi 'Yeni Egitim-Ögretim Yilina Haziriz'

Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Agar, "Samsun’da 104 okulda deprem güçlendirme çalismasi baslatildi, 31’i tamamlandi. Egitim ortamlarinin kalitesini iyilestirme yönünde ciddi adimlar atiyoruz. Biz okullarimizla, ögretmenlerimizle, yönetici ve çalisanlarimizla yeni egitim-ögretim sürecine haziriz" dedi.

Agar Açiklamasi 'Yeni Egitim-Ögretim Yilina Haziriz'
270 bin ögrencinin bulundugu Samsun’da 2022-2023 egitim-ögretim döneminin baslamasina az bir zaman kala Samsun Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Agar, tamamlanan ve devam eden çalismalar hakkinda bilgi verdi. Samsun’da 38 okulun yapimin tamamlandigini belirten Müdür Murat Agar, 60 yeni okulun ise insaatinin devam ettigini söyledi.

Güçlendirme çalismalari ile bilgiler paylasan Müdür Agar, "Samsun Milli Egitim Müdürlügü uzun bir süredir egitim ortamlarinin kalitesini iyilestirme yönünde ciddi adimlar atiyor. Bu noktada bazi okullarimiz yikilip tamamen yapiliyor. Bazi okullarimiza yeni arsalar üretilerek bina saglaniyor. Bazi okullarimiz ise güçlendirme çerçevesinde güçlendirilmeye gidiyor. Yeni yapim noktasinda 38 okulumuz artik egitim ögretime hazir hale getirildi.

31 okulumuz ise güçlendirme çerçevesinde su anda tamamlanmis durumdadir. Bu süre dahilinde bazi okullarimiz bir bina içerisinde egitim ögretim hizmeti sunmak durumunda kalmislardi. Dolayisiyla bu okullarimiz yeni binalarinda egitim ögretim haftasinda ögrencileriyle bulusacaktir. 23 tane okulumuzun da bu çerçevesinde insaat süreçleri devam ediyor. Ayrica 73 okulumuzda da güçlendirme çalismalari sürüyor. Bunlarin bir kismi eylül ayi itibariyla tamamlanip ögrencilerimiz hizmetine sunulacaktir. Bir kismi 2. dönemden itibaren, kalan kismi da seneye tamamlanacaktir. Aslinda bu noktada bazi müjdelerde verebiliriz. Özellikle okul öncesi egitimin gelistirilmesi dahilinde, bakanligimizin ciddi çalismalari var. Samsun Valiligimiz, Milli Egitim Bakanligimiz bu süreci birlikte yürütüyorlar. Okul öncesine egitim destek noktasinda yeni anaokullarimiz hizmete girecektir. Bu noktada hem anaokullari hem de özel egitim anaokulu olmak üzere toplamda 37 tane okulumuz yatirim programina alinmis durumdadir. Insallah önümüzdeki 1 buçuk, 2 yil içerisinde bir bölümü yine önümüzdeki yilin egitim ögretimine yetisecek noktada 37 anaokulumuz okul öncesi egitime bu noktada hizmet sunmaya çalisacaktir" diye konustu.



"Yardimci ders kaynaklari ögrencilere ulasacak"

Bu sene bazi ilklere imza atildigini ifade eden Müdür Agar, "Samsun Milli Egitim Camiasi olarak 12 Eylül’de egitim-ögretim süreçlerine fiilen baslayacak. Bu anlamda heyecanimiz devam ediyor. Tüm ögrencilerimize kaliteli bir egitim sunmak için var gücümüzle hazirlaniyoruz. Samsun Il Milli Egitim Müdürlügü olarak bu noktada ilimizde yaklasik 270 bin ögrenciye hizmet sunacagiz. 20 binin üzerindeki ögretmenimiz bu süreci yönlendirecektir. Bu noktada okullarimizin gerek fiziksel hazirliklari, ders kitaplari, materyaller ve yardimci ders kaynaklariyla süreçler takip edilemeye çalisiliyor. Tabii, bu konuda bazi ilklere de bu yil imkan sagliyoruz. Milli Egitim Bakanligi ilk defa yardimci ders kaynaklarini da ögretmenlerimize ve ögrencilerimize ulastiracaktir. Bu noktada ögrencilerimiz eylül ayinda siralarina oturduklarinda masalarinin bir tarafinda ders kitaplari, diger tarafinda ise tüm sinif düzeylerinde hazirlanmis olan yardimci ders kaynaklari da kendilerine ulastirilmis olacak. Su anda depolarimizdan sevkiyatlarimiz tamamlandi. Okullarimizda okul yöneticilerimiz bu sürece hazirlaniyorlar" seklinde konustu.



"Samsun’da ikili egitim veren okul kalmadi"

Samsun’daki ikili egitim veren okulun bulunmadigini söyleyen Agar, "Samsun egitim ortamlari noktasinda ulusal standartlara uygun olarak egitim ögretimini sürdürüyor. Derslik basina düsen ögrenci sayilari, ögretmen basina düsen ögrenci sayilari, ögretmenlerimizin ders yükü incelendiginde Samsun’da genel bir problem gözükmüyor. Bu noktada ikili egitim yapan okul sayimizda Samsun’umuzda bulunmuyor. Bununla birlikte ilimizin genelinde yapilan insaat süreçleri ve diger çalismalar zaman zaman bir binada birden fazla okulumuzun geçici süreyle hizmet vermesine imkan sagliyor. Bazi okullarimiz 1 ve 1 buçuk sene bir binada hizmet vermek durumunda kalmistir" ifadelerini kullandi.

"35 okulumuzda tekrar egitim-ögretim hizmeti açilma çalismalari devam ediyor"

Daha önce ögrenci azligi nedeniyle kapatilan ve zamanla imkanlari tekrar gelistirilen 35 okulun 1 hafta içerisinde faaliyete geçecegini söyleyen Agar su bilgileri verdi:

"Son dönemde gerçekten gerek bakanligimizin özelinde valiligimizin yürüttügü çok özel bir çalisma var bu çalismada köy yasam merkezleri çalisma olarak adlandirilmaktadir. Artik isteniyor ve noktada emek veriliyor ki ögrencilerimiz olabildigi kadar kendi okullarinda tasimali egitim hizmetine girmeden egitim-ögretimine devam etsinler. Köylerimize devletimizin binalarina bakim onarimda yapilarak gerekli hizmetler ulastirilsin. Ögretmenlerimiz açik olan köylerimizdeki okullarimiza da yerinde hizmet verebilsinler. Bu noktada ilimizde bakanimizin katilimiyla da köy yasam merkezleri açildi. Iki tane köy yasam merkezimiz bu noktada hizmet vermektedir. Yaz dönemi de dahil olmak üzere okullardan ögrencilerimize zaman zaman diger vatandaslarimiza hayat boyu ögrenme çerçevesinde ise aslinda Samsun’da ikamet eden tüm vatandaslarimiza hizmet sunuyoruz. Ayrica eylül ayinin 12’sine yetistirilmek üzere çalismalarda tamamlanmak üzeredir. Bu noktada il genelinde 35 okulumuzda tekrar egitim-ögretim hizmeti açilma çalismalari devam ediyor. Daha önce bir sekilde ögrenci azligi nedeniyle kapatilmis ama imkanlari tekrar gelistirilip açilma durumunda olan okullarimizi tespit ettik ve 35 okulumuzun süreçleri 1 hafta içerisinde tamamlanarak faaliyete geçecektir. Bu okullar içerisinde bazilari ilkokul ögrencisine hizmet verirken bazilarinda sadece okul öncesi egitime hizmet verecektir. Bunlarin mümkün olmadigi durumlarda ise köy yasam merkezi noktasinda özellikle halk egitim merkezlerimizin kurslarinin açildigi hatta diger kamu kurum ve kuruluslarinin örnek veriyorum Tarim Il Müdürlügümüzün, Saglik Müdürlügümüzün köylerimizdeki vatandaslarimiza yönelik yapacagi çalismalarda onlara hem fiziksel imkan hem de kurs olanagi tanimak üzere Samsun ilimizde is birligi sunulacak. Bu noktada valimiz gerekli toplantilari ve koordinasyonu sagliyor. Insallah yakin dönem içerisinde köylerimiz bu noktada hayat bulacak."

"Yeni egitim-ögretim sürecine haziriz"

Son olarak genel bir degerlendirme yapan Milli Egitim Müdürü Agar sunlari söyledi:

"Samsunlu vatandaslarimiza ve ögrencilerimize sunu ifade edebiliriz: Biz okullarimizla, ögretmenlerimizle, yardimci personellerimizle ve il ilçe müdürlüklerinde çalisan tüm yönetici ve çalisanlarimizla yeni egitim-ögretim sürecine haziriz. Gerek ögrencilerimizin özgün egitim çerçevesinde, hayat bir ögrenme dahilindeki faaliyetleriyle ve yine DYK (Destekleme Yetistirme Kurslari) vesilesiyle de okul disindaki çalismalarin tamamini destekleyecegiz. Mesleki egitim merkezlerimiz ve mesleki egitim Anadolu liselerimiz üzerinde de mesleki egitimin kalitesini arttirmaya yönelik çalismalar devam ediyor. Tüm okullarimizin bu noktada döner sermayeleri, üretime dayali sisteme geçis noktasinda da çalismalari yürütülüyor. Ben bu vesileyle yeni egitim ögretim yilinin özelde Samsun’umuza genelinde ülkemize hayirlar getirmesini diliyorum."
Kaynak: İHA