Malazgirt Zaferi Kutlamalari Tüm Coskusuyla Devam Ediyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yildönümü münasebetiyle düzenlenen etkinlikler tüm coskusuyla devam ediyor.

Malazgirt Zaferi Kutlamalari Tüm Coskusuyla Devam Ediyor
Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yildönümü dolayisiyla Ahlat’ta kutlama etkinlikleri tüm hiziyla devam ediyor. 1071 Sultan Alparslan’in otaginin kuruldugu Ahlat’taki Çarho bölgesinde devam eden kutlamalar; halk oyunlari, mehter takimi gösterileri, güres müsabakalari ve okçuluk gibi etkinliklerle devam ediyor. Selçuklu ruhunu doyasiya yasayan vatandaslar, etkinliklerle unutulmaz bir gün geçirdi.

Türkiye’den ve yurt disindan gelen ziyaretçiler, etkinlige katilan ülkelerin ve belediyelerin çadirlarini dolasti. Farkli illerin yöresel lezzetleri ve el emegi eserlerinin tanitildigi tematik çadirlari gezen ziyaretçilere çesitli ikramlarda bulunularak yöresel ürünler tanitiliyor.
Kaynak: İHA