Kumru, Balik Müzesinde Orkinos Mumyasi Içine Yavruladi

Beylikdüzü’nde bulunan Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ne giren bir kumru, mumyalanmis halde bulunan Orkinos Baligi mumyasi içine yuva yapip yumurtladi. 2 yavrusu olan kumruyu rahatsiz etmek istemeyen müze sahibi yuva altina su ve karides birakti.

Kumru, Balik Müzesinde Orkinos Mumyasi Içine Yavruladi
Beylikdüzü’nde bulunan ve ücretsiz olarak faaliyet gösterilen binlere çesit baligin mumlayanmis halinin bulundugu Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ne bir kumru misafir oldu. Müze içinde bulunan mumlayanmis Orkinos baligi içerisine yuva yapan kumru, içine yumurtladi. Müze kurucusu Kenan Balci ise 2 yavrusu bulunan kusu rahatsiz etmemek için yuvayi bozmadi. Kumrularin bulundugu yere su ve karides baligi birakti. Balci, ziyaretçilerinde bu duruma yogun ilgi gösterdigini ifade ederek kumrunun karidesi yedikten sonra kursaginda tasiyarak yavrularina yedirdigini ifade etti.

Balci, kusun en sakin yeri kendisine yuva yapmak için seçtigini ifade ederek, “Baligin kafasina ve karinlarina yuva yapiyorlar genelde. Yavrularini beslemek isteyen kus genelde kapinin açilmasini bekliyor. Kapi açildiktan sonra topladigi yemleri getirerek yavrularini besliyor. Birisini besliyor o doyunca digerini besliyor. Her defasinda müze kapisinin açilmasini bekliyor. Kuslar Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nde rahat ettigi için çok hosumuza gitti. Onlara yem ve su da vererek onlari daha güzel bir ortamda yavrularini büyütmesi için yardimci oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA