Meksika'daki Sel Felaketinde 293 Ev Zarar Gördü

Meksika’da devam eden siddetli yagislarin neden oldugu sel felaketinde 293 ev hasar gördü.

Meksika'daki Sel Felaketinde 293 Ev Zarar Gördü
Meksika’da ülke genelinde etkili olan siddetli yagislar, Jalisco, Sonora ve Quintana Roo eyaletlerinde yer alan bazi sehirlerde sel felaketine neden oldu. Hayatin durma noktasina geldigi kentlerde, 293 ev ve 2 okul binasi zarar gördü. Hasar gören evlerden 34’ündeki esyalarin tamamen kullanilamaz hale geldigi ve 2 evin ise kismen yikildigi ifade edilirken, olayda can kaybi yasanmadi. Jalisco eyaletinde etkili olan yagislar Ocotlan ve Tototlan sehirlerinde bazi nehirlerin tasmasina neden oldu. Yetkililer felakette magdur olan vatandaslarin barinaklara yerlestirildigini ve su basan evlerde temizlik çalismalari yürütüldügünü açikladi.

Quintana Roo eyaletinin Chetumal sehrinde meydana gelen selde ise agaçlarin devrildigi, evleri su bastigi ve ulasimin büyük ölçüde etkilendigi bildirildi.

Yetkililer, sehrin cadde ve sokaklarindaki 83 noktada ulasimin kesildigini ve birçok vatandasin araçlariyla sel sularinda mahsur kaldigini belirtti.



Yardim ekipleri gönderildi

Sonora eyaletinin Guaymas ve Empalme sehirlerinin kirsal bölgelerinde etkili olan siddetli yagislarin neden oldugu sel felaketinin ardindan bölgeye acil yardim ekiplerinin gönderildigi ve ihtiyaç durumunda kullanilmak amaciyla geçici barinaklarin kuruldugu bildirildi.

Meksika Ulusal Meteoroloji Servisi’nin yaptigi açiklamada ülke genelinde yagisli havanin yarina kadar etkili olacagi bildirilirken, yetkililer vatandaslari muhtemel sel ve toprak kaymasi felaketlerine karsi önlem almalari konusunda uyardi.
Kaynak: İHA