Esenyurt Belediyesi 'Evde Saglik' Hizmetine Ara Vermeden Devam Ediyor

Esenyurt Belediyesi, saglik durumu hastanelere gitmeye elverisli olmayan hastalar için sürdürdügü “Evde Saglik” hizmetine ara vermeden devam ediyor.

Esenyurt Belediyesi 'Evde Saglik' Hizmetine Ara Vermeden Devam Ediyor
Esenyurt Belediyesi, Evde Saglik Hizmetleri Birimi; yataga bagli, yasli ve hasta vatandaslari yalniz birakmiyor. Destek talebini ileten vatandaslara ayni gün içinde dönüs yapan birim, saglik teknikerleri araciligiyla serum, igne, pansuman ve kan alma gibi saglik hizmetlerini vatandaslara sunuyor. Evlere yapilan ziyaretlerde ayrica hastaliklar, ilaç kullanimi, hijyen kurallari, yeme-içme aliskanliklari gibi çesitli konularda vatandaslara bilgiler veriliyor. Yil boyunca haftanin 7 günü hizmet veren saglik ekipleri, hastalarin sikâyetlerini degerlendirerek tam tesekküllü saglik kuruluslarina yönlendirmeler de yapiyor.

Pansumanini kendisi yapamadigi için belediyenin “Evde Saglik” hizmetinden faydalandigini söyleyen Erdi Demir, “Top oynarken dizim kirildi. Bunun üzerine ameliyat oldum. Teyzem de daha önce bu hizmetten faydalanip memnun kaldigi için o beni yönlendirdi. Çok da iyi oldu. Belediyenin ‘Evde Saglik’ hizmeti çok güzel. Kendi basima pansumanimi yapamayacagim için benim açimdan çok iyi oldu. Memnum kaldim” derken diger bir hasta Ümit Sariboga ise söyle konustu: “Bir motor kazasi geçirdim. Kollarimda ve bacaklarimda kiriklar olustu. Esenyurt Belediyesi’ne çok tesekkür ediyorum. Saglik ekipleri olsun, telefona bakan kisiler olsun hepsi yardimci oldu.”

Esenyurt Belediyesi’nin “Evde Saglik” hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaslar, merkezin 0212 620 22 20 numarali telefonunu arayarak Saglik Isleri Müdürlügüne basvuruda bulunup, program dâhilinde hizmet alabiliyor.
Kaynak: İHA