Penta Teknoloji Yilin Ilk Yarisinda Cirosunu Yüzde 60 Artirarak 4 Milyar TL'ye Yükseltti

Dünyanin önde gelen teknoloji markalarini Türkiye ile bulusturan Penta Teknoloji, 2022 yilinin ilk alti aylik döneminde konsolide cirosunu geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 60 artirarak 4 milyar TL’ye yükseltti.

Penta Teknoloji Yilin Ilk Yarisinda Cirosunu Yüzde 60 Artirarak 4 Milyar TL'ye Yükseltti
Bilgisayar, yazilim, baski çözümleri, sunucu, veri depolama ve ag ürünleri basta olmak üzere 30 yili askin süredir dünyanin önde gelen teknoloji markalarini ve bilgi teknolojileri ürünlerini tüketicilerle bulusturan Penta Teknoloji, 2022 yili ikinci çeyrek finansal sonuçlarini Kamuyu Aydinlatma Platformu’nda (KAP) duyurdu. Penta Teknoloji’nin yilin ilk yarisinda konsolide cirosu geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 60 artisla 4 milyar TL oldu. Ayni dönemde brüt karini 300,6 milyon TL’ye yükselten Penta Teknoloji’nin FAVÖK’ü 222 milyon TL, FAVÖK marji ise yüzde 5,5 olarak gerçeklesti.

“Ülkemizi teknoloji ile bulustururken katma degerli hizmetler sunuyoruz”

2022 yilinin büyüme ile geçen ikinci çeyregini degerlendiren Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, “Teknoloji artik hayatimizin her alanini etkileyen, bireysel tüketici, kamu kurum ve kuruluslari ve özel sektör olmak üzere tüm paydaslarin odagina aldigi bir alan. Son yillarda gerek teknolojik yeniliklerin hizlanmasi gerekse bu alana ilginin yükselmesiyle artan BT yatirimlari, üretimdeki canlanma ile birlikte hiz kazanmis durumda. Penta Teknoloji olarak bizler de ülkemizi teknoloji ürünleriyle bulusturmak ve is ortaklarimiza katma degerli hizmet sunmak için çalisiyoruz. 2022 yilinin ikinci çeyrek sonuçlari da bu çalismalarimizin neticesini görmemiz açisindan memnuniyet verici. Hem sirketimiz hem de ülkemiz için sürekli gelisim ve katma deger sunma vizyonumuzla çalismalarimiza devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA