Donetsk'te Mahkeme 5 Yabanciyi Daha Parali Asker Olmakla Suçladi

Rusya yanlisi ayrilikçi Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde mahkeme, Ukrayna saflarinda Rusya’ya karsi savasan ve esir düsen 5 yabanciyi parali asker olmak suçlarken, yabancilardan 3’ü hakkinda idam cezasi talep edildi.

Donetsk'te Mahkeme 5 Yabanciyi Daha Parali Asker Olmakla Suçladi
Ukrayna’nin dogusunda yer alan Rusya yanlisi ayrilikçi Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde, Ukrayna saflarinda Rusya’ya karsi savasan ve esir düsen yabancilarin

yargilanmasina devam ediliyor. Mariupol çevresinde esir alinan 5 yabanci, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde hakim karsisina çikarildi. Yabancilar parali asker olmakla suçlanirken, 3’ü hakkinda idam cezasi talep edildi.

Isveç vatandasi Matthias Gustavsson, Hirvatistan vatandasi Vekoslav Prebeg, Ingiltere vatandasi John Harding, Andrew Hill ve Dylan Hill, parali asker olarak çatismalara katilmak, iktidari ele geçirmek ve Ukraynali milliyetçi gruplara ve askerlere egitim vermekle suçlandi. Savcilik makaminin saniklari parali asker olmakla suçlamasini kabul edip etmedikleri sorusuna tüm saniklar olumsuz yanit vererek suçlamalari reddetti.

Mahkeme saniklarin davasinin gelecek ay da sürecegini açiklarken, Rusya yanlisi savci, 2 Ingiliz ve 1 Isveç vatandasi hakkinda idam, diger 2 sanik hakkinda ise müebbet hapis cezasi istedi.

Daha önce parali askerler idama mahkum edilmisti

Geçtigimiz haziran ayinda Ukrayna saflarinda savasirken esir düsen 2 Ingiliz ve 1 Fasli parali asker, Donetsk’te çikarildiklari mahkemede iktidari zorla ele geçirmeye çalismak ve parali asker olmak suçlamalariyla idama mahkum edilmisti.
Kaynak: İHA