Bursa'da Saganak Yagis Sele Dönüstü, Hayat Felç Oldu

Bursa’nin Mudanya ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan gök gürültülü saganak yagis hayati felç etti. Ilçenin üst kesimlerinden tas yiginlariyla birlikte akan sel sulari rögarlari tikadi. Sürücüler zor anlar yasadi. Mahsur kalanlarin yardimina itfaiye ve AFAD ekipleri yetisti.

Bursa'da Saganak Yagis Sele Dönüstü, Hayat Felç Oldu
Sabah 07.00’de baslayan saganak yagis 1,5 saat boyunca etkili oldu. Özellikle Yeni Mahalle, Siteler, Egitim ve Halitpasa Mahallesi’ndeki vatandaslar zor anlar yasadi. Tikanan rögarlar sebebiyle Mudanya Bursa karayolunda mahsur kalan araçlar oldu. Siteler Mahallesi’nde bir araç sürücüsü sel sulari aracinin boyuna ulassa da sulardan çikmayi basardi. Bir motosiklet sürücüsü ise yogun sel sularinda karsiya geçmeye çalissa da basarili olamadi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi, Buski ve AFAD ekipleri saganak sonrasi tikanan rögarlara aninda müdahale etti. Siteler Mahallesi’nde rögar kapaklarinin temizlenmesiyle mahsur kalan 4 araç kurtarildi.

Bu arada Mudanya Bursa karayolunda trafikte aksamalar yasandi. Sürücüler 2 dakikalik yolu 15 dakikada güçlükle kat edebildi.

Ilçenin üst kisimlarindan gelen sel sulari bazi semtlerde taslari da beraberinde tasidi.

Yogun yagis sonrasi Mudanya’da deniz de çamura boyandi.

Öte yandan Mudanya’dan Istanbul’a sefer yapan BUDO ve IDO feribotlari da denizde firtina sebebiyle zor anlar yasadi.
Kaynak: İHA