Mustafa Karahasanoglu Son Yolculuguna Ugurlandi

Akit Medya Grubu Icra Kurulu Baskani Mustafa Karahasanoglu, ikindi vakti Fatih Camii’nde kilinan cenaze namazinin ardindan son yolculuguna ugurlandi. Cenaze namazinin ardindan konusan Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, “Mustafa agabeyimiz bu yolu dimdik yürüdü. Ne baskilara boyun egdi, ne vesayet rejimlerine boyun egdi” dedi.

Mustafa Karahasanoglu Son Yolculuguna Ugurlandi
Bir süredir hastanede tedavi gören Akit Medya Grubu Icra Kurulu Baskani Mustafa Karahasanoglu, 74 yasinda vefat etti. Karahasanoglu’nun cenazesi ikindi namazini müteakip Fatih Camii’nde kaldirildi. Cenaze törenine, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun, AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, AK Parti Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari, sivil toplum kurusu temsilcileri, medya dünyasindan isimler, ailesi ve sevenleri katildi.

Cenazede taziyeleri Karahasanoglu’nun agabeyi ve kardesi kabul etti. Kilinan cenaze namazin ardindan Karahasanoglu’nun naasi Edirnekapi Mezarligi’na defnedildi.

“Mustafa agabeyimiz bu yolu dimdik yürüdü”

Cenaze namazinin ardindan konusan Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, “74 yillik bir çinar. Hem Türk medyasinin hem Türk siyasetinin duayen isimlerinden. Kiymetli büyügümüz Mustafa agabeyimizi sevdigine ugurluyoruz. Allah rahmet eylesin. Hep birlikte sehadet ettik. Hepimizin yolu belli. Gidecegi yol belli. Bu dünyada bu yola giderken yolculugu nasil yaptigimiz önemli. Biz hepimiz sahit olduk ki, Mustafa agabeyimiz bu yolu dimdik yürüdü. Ne baskilara boyun egdi, ne vesayet rejimlerine boyun egdi, ne distan gelen baskilara ne de içten gelen baskilara boyun egdi. Dogru bildigini söyledi.

Dogru inandigini söyledi.

Dogru bildigi sekilde yasadi” dedi.

“Cumhurbaskanimizin bassagligi dileklerini iletiyorum”

Sevenlerine bassagligi dileyen Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay, “1969’dan 1979’a Türk siyasetinin en karmasik ve hareketli döneminde dimdik duran ve sonrasinda da ayni dik durusu medyada gösteren Cumhurbaskanimizla yol yürüyen, en zor zamanlarinda bile onu yalniz birakmayan Mustafa agabeyimize haklarimi helal edelim. Cumhurbaskanimizin bassagligi dileklerini iletiyorum. Sehir disinda olduklarindan dolayi katilamadilar” dedi.

“Hep en önde oldu”

AK Parti Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe ise “Türkiye’nin son 50 yillik hem siyasi hem de sosyal hikayesinde gazeteci olarak pozisyon alip her zaman Türkiye’nin önündeki engellerin kalkmasi, vatandasimizin bireysel yasamindan özgürlük alanlarina kadar birçok sorunlarin giderilmesi noktasinda hep en önde oldu. Sorunlarla yüzlesmekten mücadele etmekten onlara karsi tavir belirlemekten bu tavrin neticesinde ortaya çikan bir takim yaptirimlardan, hapis dahil cezalardan çekinmeden her daim hürriyetin, özgürlügün, inancin önündeki engellerin, 28 Subat’ta oldugu gibi dini özgürlüklerin önünde yapilan kisitlamalarin ve duvarlarin kalkmasi için ömrünü adayan bir hayat geçirdi” dedi.

“Bizim için önemli bir degerdi”

Mustafa Karahasanoglu’nun kardesi Nuri Karahasanoglu ise “Basin camiasinin ve milletimizin basi sag olsun. Mustafa Karahasanoglu bizim için önemli bir degerdi. Bu millet için, bu ümmet için önemli bir degerdi. Allah’tan rahmet diliyorum. Mustafa Karahasanoglu, 1993 yilinda tüm imkansizliklara ragmen Akit gazetesini yayin hayatina tasidi. O noktada malum güçlerin vesayetine ragmen Akit medyayi birçok badireler atlatmasina ragmen ayakta tutmayi basardi. Onlarca gözaltilar yasadi. Onlarca psikolojik iskencelere tutuldu. Hak bildigi yoldan hiçbir zaman taviz vermeden yayin hayatina devam etti” diye konustu.

Kaynak: İHA