Murat Kanyonu Essiz Güzelligiyle Göz Kamastiriyor

Agri’nin Diyadin ilçesinde bulunan ve kilometrelerce uzunluga sahip olan Murat Kanyonu, dogal güzellikleri ve essiz manzarasiyla ziyaretçilerini agirliyor.

Murat Kanyonu Essiz Güzelligiyle Göz Kamastiriyor
Agri’nin Diyadin ilçesinde bulunan ve Dogu Anadolu bölgesinin en önemli akarsularindan olan Murat Nehri’nin kaynagindan baslayan Murat Kanyonu, kilometrelerce uzunlugu ve asinma sonucu yamaçlarinda olusan basamak seklindeki kayaliklariyla görenlerin ilgisini çekiyor. Dört mevsim ayri bir güzellige sahip olan kanyon, yaz aylarinda sahip oldugu serin havasi sayesinde sicaktan bunalan vatandaslarin ilgisini çekiyor. Ilçe merkezi sinirlari içerisinde bulunmasi nedeniyle ulasimi rahat olan ve yer yer 150 metre genislige ulasan Murat Kanyon’u, dogal güzelligi ve essiz manzarasiyla ziyaretçilerini bekliyor. Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan ’Dogal Sit Nitelikli Dogal Koruma Alani’ olarak tescillenen Murat Kanyonu’nun içinden geçen nehrin kenarinda bulunan Millet Bahçesi ise, sehrin gürültüsünden sikilan vatandaslar için bir dinlenme noktasi oluyor.

Bölgenin turizm anlaminda önemli mekanlardan biri olabilecegini vurgulayan ziyaretçilerden Çigdem Dogan, “Bizler yaz ve kis mevsiminde buraya gelip doganin tadini çikariyoruz. Kisin buz tutan bu kanyonlarda tirmanis yapiliyor. Ortaya güzel manzaralar çikiyor. Murat Nehri’nin geçtigi bu bölgede vatandaslar gelip piknik yapiyor. Yukariya çikinca kanyonlarin oldugu bölge tamamen ayaklarinizin altinda kaliyor. Bu bölgeye destek verilirse çok güzel seylerin yapilacagina inaniyorum“ ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA