Didim Belediyesi Tarafindan Üretilen Unlar Ihtiyaç Sahiplerine Dagitiliyor

Didim Belediyesi tarafindan üretilerek vatandaslara ücretsiz olarak dagitilan ürünlere bir yenisi daha eklendi. ’Didyma’ markali unlar, ihtiyaç sahibi vatandaslara ulastirildi.

Didim Belediyesi Tarafindan Üretilen Unlar Ihtiyaç Sahiplerine Dagitiliyor


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun talimati dogrultusunda tarimsal kalkinma hareketi baslatan Didim Belediyesi, belediyeye ait tarlalarda yetistirdigi ürünleri vatandaslara ücretsiz olarak ulastirmayi sürdürüyor. Didim Belediyesi’ne ait Balat Mahallesi’nde bulunan 74 dönümlük tarlaya ekilen bugdaylarin hasat edilmesinin ardindan un üretim islemleri tamamlandi. Didim Belediyesi’nin tescilli markasi ’Didyma’ adi altinda 2 kilogramlik paketler halinde hazirlanan unlar, basta ihtiyaç sahibi vatandaslar olmak üzere Didimlilere ücretsiz olarak dagitilmaya baslandi. Didim Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü personelleri tarafindan ilk olarak ihtiyaç sahibi vatandaslarin adreslerine teslim edilen unlar, kentin çesitli noktalarinda kurulan stantlarda da vatandaslara dagitildi.

Unun yani sira yine Didim Belediyesi tarafindan yetistirilen biber, patlican ve salatalik gibi sebzelerin dagitimi da sürüyor. Belediyeye ait Akyeniköy Mahallesi’nde bulunan tarlada yetistirilen sebzeler, posetlenerek vatandaslara ücretsiz olarak dagitiliyor. Dagitimi süren ürünlerin yani sira tarlalar da yeni ürünler yetistiriliyor. Didim Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügünce ekimi gerçeklestirilen domates ve diger sebzeler yetisirken Balat Mahallesi’nde ekilen ayçiçekleri Didimlilere yag olarak üretilerek dagitilmak üzere gün sayiyor.

Didimli vatandaslarin mutfak masraflarina destek olmak için baslatilan çalismalarin güçlenerek sürdürülecegini söyleyen Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay, "Vatandaslarimiz için üretiyor, tarlamizdan ürünleri sofralara ulastiriyoruz. Didim Belediyesi olarak Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu’nun talimatlari dogrultusunda baslattigimiz tarimsal kalkinma hareketi çerçevesinde ürettigimiz unlar, vatandaslarimiza ücretsiz olarak ulastiriliyor. Unlarin yani sira çesitli sebzelerimiz de Didimlilere ulastirilmayi sürdürülüyor. Halkimizdan aldigimiz güç ile gerçeklestirdigimiz bu projede bize destek veren tüm Didimlilere ve emegi geçen çalisma arkadaslarima bir kez daha tesekkür ederim. Didim için çalismayi sürdürecegiz" dedi.

Kaynak: İHA