Meksika'da Hapishane Kavgasi Sokaga Tasti Açiklamasi 9 Ölü

Meksika’nin Ciudad Juarez sehrindeki bir hapishanede yasanan kavganin ardindan, Los Mexicles suç örgütünün birçok noktada sivillere yönelik düzenledigi saldirilarda 9 kisi hayatini kaybetti.

Meksika’nin Ciudad Jurez sehrindeki bir hapishanede birbirine düsman 2 suç örgütü olan Los Mexicles ile Los Chapos üyeleri arasinda dün çikan kavganin ardindan, Los Mexicles çete üyeleri sehir sokaklarinda sivillere saldirdi. Silahli çete üyeleri tarafindan bir pizzaciya yapilan saldirida Mega Radio adli radyo istasyonunda çalisan 4 kisi hayatini kaybetti. Bir benzin istasyonu ve 3 süpermarkete düzenlenen silahli ve molotofkokteylli saldirilar sonucunda ise 2 isyeri atese verildi, 5 kisi öldürüldü. Hayatini kaybedenler arasinda hamile bir kadinin oldugu da bildirildi.



Çete üyesi 6 kisi tutuklandi

Kamu Güvenligi Müstesari Ricardo Mejia Berdeja saldirilar hakkinda yaptigi açiklamada, siddet olaylarinin, Ciudad Jurez sehrinin 3 numarali hapishanesinde birbirine düsman 2 suç grubuna mensup olan mahkumlar arasinda basladigini, ancak bu suç gruplarindan biri olan Los Mexicles adli örgüt üyelerinin hapishane olaylarina misilleme olarak sehrin farkli noktalarinda siddet eylemleri gerçeklestirdigini söyledi.

Berdeja, güvenlik güçleri tarafindan yapilan operasyonlarla siddet eylemlerine katilan 6 Los Mexicles üyesinin tutuklandigini ve su anda Ciudad Jurez sehrinde asayisin saglandigini belirtti.

Öte yandan Ciudad Jurez sehrindeki birçok süpermarket, restoran ve üniversitenin siddet olaylari sebebiyle bugün kapali olacagi açiklandi.

Rakip çeteler hapishanede kavga etti

Meksika’nin Chihuahua eyaletindeki Ciudad Juarez kentinde bulunan Cereso 3 hapishanesinde rakip çeteler arasinda kavga çikmis, Chihuahua Savciligi’ndan yapilan açiklamada, hapishanedeki olaylarin çikmasinin ardindan yetkililerin, polise haber verdigi ve çikan kavgada 3 mahkumun hayatini kaybettigi, çok sayida kisinin de yaralandigi bildirilmisti. Yetkililer, cenazelerin otopsi yapilmak üzere Adli Tip Kurumu’na gönderildigini bildirirken, cezaevinde düzenin yeniden saglandigini ancak polislerin tesiste kaldigini söylemisti.
Kaynak: İHA