250 Bin Liralik Tren Raylarini Çaldilar

Kirklareli’nde tren raylarini keserek çalan 5 kisi yakalandi. 250 bin lira degerindeki raylar Devlet Demiryollari yetkililerine teslim edildi.

250 Bin Liralik Tren Raylarini Çaldilar
Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Devlet Demiryollari yetkililerince Kavakli beldesinden geçen demiryolu hattinda raylarin kesilerek çalindigi ihbari üzerine Kirklareli Il Jandarma Komutanligi JASAT unsurlarinca detayli bir çalisma baslatildi. Olay yerinde yapilan incelemenin ardindan bölgeye giris ve çikislardaki kamera kayitlarini da incelemeye alan jandarma, hirsizligin iki araçla iki gün önce gece saatlerinde islendigini tespit edildi.

Jandarmanin dedektifleri JASAT ekiplerinin suç-zaman ve suçlu-mekan analizi yaparak yogunlastirdigi dikkatli çalismalar sonucunda hirsizlik suçunu; Y.Y., Y.B., S.Y., Ö.B. ve M.P. isimli geçmiste suç kayitlari da bulunan 5 sahisin bölgeye özel malzeme ve teçhizat getirerek gerçeklestirdigi belirlendi.

Aksam saatlerinde Pinarhisar ve Kavakli beldesindeki süphelilere ait is yeri ve ikametlerde düzenlenen operasyonla suçta kullanilan malzemeler ve çalinan tren raylariyla birlikte bes süpheli de yakalanarak gözaltina alindi.

Yakalanan süphelilerin Jandarmada islemlerinin devam ettigi ögrenildi. Maddi degeri yaklasik 250 bin TL olan raylar Devlet Demir Yollari yetkililerine teslim edildi.
Kaynak: İHA