Üsküdar Fest 2022 Coskusu Tüm Istanbul'u Kucakladi

Imzasini tasiyan projelerle Türkiye’de örnek gösterilen Üsküdar Belediyesi, gençleri müzik ve dansin eslik ettigi bir festivalde bulusturuyor. Üsküdar’i bilim, sanat ve kültür merkezi haline dönüstüren Üsküdar Belediyesi, Harem Meydani’nda düzenledigi Üsküdar Gençlik Festivali’nde ayni zamanda Türkiye’nin en genç festivaline de imza atiyor.

Üsküdar Fest 2022 Coskusu Tüm Istanbul'u Kucakladi


100 bin kisinin üzerinde insanin izledigi Kolpa ve Sefo konserlerinin ardindan Üsküdar ve Istanbul’un dört bir yanindan gelen gençler Harem Meydaninda dün aksam Ikilem ve Pinhani konserleriyle costu. Sahneye ilk çikan son yillarin popüler grubu Ikilem grubu oldu. Pandemi döneminde hayatimiza giren ve çok sevilen Ikilem grubu solistleri Serhat Karan ve Ugur Ates sarkilarini Harem meydanindaki on binlerce gençle birlikte seslendirdi.

“Bu saatten sonra”, “Zamansiz sarkilar”, “Kaybolurum gülüsünde”, “Sensiz uyandim”, “Bir sebebi var” ve “Geçemem senden” Ikilem grubunun meydani costuran sarkilari oldu.

Ikilem’in ardindan Türkiye’de çok özel sarkilara imza atmis Pinhani grubu Üsküdar ve Istanbullu gençlerle bulustu. Grubun üyeleri Sinan Kaynakçi, Selim Aydin, Hami Ünlü, Akin Eldes, Eray Polat, Cem Aksel ve Zeynep Eylül Üçer’den olusan Pinhani grubu on binlere muhtesem bir yaz aksami konseri verdi.

“Bilir o beni”, “Dünyadan uzak”, “Beni sen inandir”, “Beni al”, “Çok alistim sana”, “Ask bir mevsim”, “Iyi degilim ben”, ”Kimse görmesin seni”, “Ne güzel güldün” ve “Sevmekten usanmam” gibi yillardir dillerden düsmeyen sarkilar Harem meydaninda hep bir agizdan söylendi.

Konser sirasinda gençleri selamlamak üzere bir ara sahneye çikan Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen, Harem’in çok özel bir semt oldugunu belirterek, “Üsküdar Harem sayisiz insanin Istanbul’a ilk ayak bastigi ya da buradan hüzünlü ayrildigi bir semt. Gençler sizler de sevginizle, güzelliginizle, heyecaninizla tarih yaziyorsunuz. Bir agabeyiniz olarak bu sevginizin bu enerjinizin bu heyecaninizin hiç eksilmemesini artarak devam etmesini diliyorum. Iyi ki varsiniz sevgili gençler. Sizlerin ülkemizin gelecegisiniz“ dedi.



Üsküdar Belediyesi’nin düzenledigi Üsküdar Fest 2022 bu aksam da Derya Ulug ve Ceza konserleri ile son bulacak. Her gün 2 konserin düzenlendigi festivalde konserler saat 19.30 ile 21.00’de basliyor.
Kaynak: İHA