Kapadokya'nin Giris Kapisi Soganli'da Balon Uçuslari Basladi

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ve Avrupali turistler ile birlikte Kayseri’nin Yesilhisar ilçesi Soganli Mahallesi’nde bölgenin turizme kazandirilmasi amaciyla sicak hava balonu turunu basladi. Baskan Büyükkiliç; "Yönümüzü Erciyes’imize, Kayseri’mize çevirdik, suanda gerçekten harika bir ortam, Soganli Vadisi’ndeyiz” dedi.

Kapadokya'nin Giris Kapisi Soganli'da Balon Uçuslari Basladi
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Kapadokya’nin giris kapisi olarak nitelendirilen, tarihi kaya kiliseleri ve peri bacalari ile doga harikasi Soganli Bölgesi’ni turizme kazandirmak için girisimlerini sürdürürken, vadide balon uçuslarini da baslatti. Vali Gökmen Çiçek ile Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, kadim kentin sahip oldugu tarihi ve dogal güzellikleri tüm dünyaya tanitmak için el birligi ile baslattiklari turizm ataginin ilk meyvelerini almaya basladi.

Yesilhisar ilçesinde Soganli Vadisi’nin oldugu bölgede Baskan Büyükkiliç ve Vali Çiçek’in girisimleri sonucu balon uçuslari basladi.

Büyükkiliç ve Çiçek sabahin ilk isiklariyla birlikte bölgeye giderek gerçeklestirilen balon uçusuna katildi.

Soganli Vadisi’nde balon uçuslarini baslatan Baskan Büyükkiliç ve Vali Çiçek’e, Yesilhisar Belediye Baskani Halit Tasyapan, Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun ve firma yetkilileri de eslik etti. Soganli Vadisi’nin essiz manzarasinda balonla havalanan Baskan Büyükkiliç ve Vali Çiçek gün isirken muhtesem manzaraya sahip bölgeyi gökyüzünden incelediler ve yapilacak yatirimlarla ilgili degerlendirmelerde bulundu. Balon uçusu esnasinda açiklamalarda bulunan Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e desteklerinden dolayi tesekkür ederek, Ayagimizin yerden kesildigi Soganli Vadisi’ndeki ortamda biraz sonra günesin dogusunu izleyecegiz. Yönümüzü Erciyes’imize, Kayseri’mize çevirdik, su anda gerçekten harika bir ortam, Soganli Vadisi’ndeyiz. Yapilan çalismalari Sayin Valimiz paylastilar. Insallah el ele, gönül gönüle birlikte Soganli’mizi daha iyi noktalara tasimak için çalisacagiz” dedi.



Vali Çiçek: "Kayseri sadece yeryüzünde degil gökyüzünde de çok güzel"

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise baslattiklari turizm seferberligi dolayisiyla Kayseri’nin gidilmedik yerini birakmamaya çalistiklarini dile getirerek; “Arkadaslarimizla beraber baslattigimiz turizm seferberligi dolayisiyla Kayseri’nin gidilmedik yerini birakmamaya çalisiyoruz. Kayseri sadece yeryüzünde degil, gökyüzünde de çok güzel. Biz gökyüzünden de Kayseri’yi tanitmak istiyoruz. Istiyoruz ki Kapadokya’nin hemen yani basinda görülmemis vadilerin turizme kazandirilarak sadece Kayseri için degil Türkiye Cumhuriyeti’nin turizmine çok büyük katkisi olacagini düsünüyoruz” seklinde konustu.

Balonlarin bir Türkiye klasigi oldugunu ve Kayseri’de olmazsa yarim kalacagini belirten Vali Çiçek, balon uçuslarini gerçeklestiren isletme yetkililerine tesekkür etti.

Vali Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’a da tesekkür ederek; “Geldigimden beri gördügüm, o da Soganli’ya sevdali diyebilirim ve bu sevdasinin sonucunda da projesini, burayla ilgili bütün çalismalarini tamamlamis. Valilikle de biz karsilikli birbirimize destek olarak ihalelerimizi yaptik. Bunu iddiali söylüyorum, önümüzdeki yaz bambaska bir Soganli olacak. Çünkü Büyüksehir Belediye Baskanima güveniyorum, Kültür Müdürüme güveniyorum, Yesilhisar Belediye Baskanima ve ekip ruhuna inaniyorum. Biz buraya inandik ve Cenab-i Allah bu kadar çalismamizin, emeklerimizin karsiligini verecektir” ifadelerini kullandi.

Öte yandan bölge, Avrupali turistlerin de ilgi odagi olmaya basladi.

Isveç’ten bisiklet ile yola çikan Mikael Strandberg, kizlari Eva ve Dana ile birlikte balon uçusuna katildilar. Mikael Strandberg, Vali Çiçek’in sorusu üzerine Soganli bölgesini ‘fantastik’ olarak nitelendirdi. Baskan Büyükkiliç ise Isveçli turistlerle yakindan ilgilenerek, günün anisina fotograf çekindi. Mikael Strandberg, kizlari Eva ve Dana ile birlikte Izmir’den bisikletleri ile Nevsehir Kapadokya’da son bulacak bir yolculukta günlük ortalama 50 kilometre yol kat ediyorlar. Gün sonunda çadirlarinda konakliyorlar. Mikael Strandberg daha önce de kuzey kutuplari gibi dünya da birçok bölgeyi dolasarak kayda aldi.
Kaynak: İHA