Çardak Havalimanina Gerçeklesen Sefer Sayisinin Az Olmasi Turizmi Olumsuz Yönde Etkiliyor

Yillik 5 milyar dolara yaklasan ihracat hacmiyle önemli bir sanayi sehri olan Denizli’de, Çardak Havalimani gerçeklesen yurt içi sefer sayisinin az olmasi ve yurt disi seferlerinin ise hiç bulunmamasinin turizmi olumsuz yönde etkiledigi belirtildi.

Çardak Havalimanina Gerçeklesen Sefer Sayisinin Az Olmasi Turizmi Olumsuz Yönde Etkiliyor


Denizli Turistik Otelciler ve Isletmeciler Dernegi (DENTUROD) Baskani Gazi Murat Sen, Çardak Havalimanina direk uçus sayilarinin ciddi manada az olmasinin turizmi etkiledigini belirtti.

Uçus sayilarinin arttirilmasini istediklerini söyleyen Gazi Murat Sen, “Denizli yillik 5 milyar dolara yaklasan ihracat hacmiyle önemli bir “Sanayi” Sehri olmasinin yani sira yaklasik 3 milyon civarinda turist agirlayan çok önemli bir turizm sehridir. Ilimiz; tekstil, bakir, kablo, demir-çelik, mermer, gida gibi çok sayida sanayi kolunda faaliyet gösteren firmalariyla dünya ticareti ile entegre olmustur; is adamlarimizin çok yogun yurtdisi irtibat ve seyahatleri olmaktadir. Bunun yanisira; Uzak Dogu Asya, Güney Amerika, Avrupa’nin hemen hemen tüm ülkeleri, Orta Dogu ve dünyanin neredeyse her kösesinden Unesco Kültür ve Doga Mirasi Pamukkale ve ilimizin diger zengin turistik alanlarini görmek için misafirler sehrimize 12 ay ulasma çabasinda olmaktadirlar. Turizm sezonunun en yogun oldugu yaz sezonun da; Çardak Havalimanina direk uçus sayilarinin ciddi manada az olmasi dolayisiyla Istanbul’dan ve aktarmali olarak da olsa yurtdisindan, ilimize ve Pamukkale’ye büyük bir ulasim problemi yasamaktayiz” dedi.



“2022 yaz dönemini üzülerek kaçirmis bulunmaktayiz”

Seferlerin arttirilmadigi zaman ilerleyen senelerinde ayni olacagini söyleyen Gazi Murat Sen, “Bir milyonu geçen nüfusu ve yogun ziyaretçi kapasitesine ragmen Denizli Çardak Havalimanindan sadece Istanbul’a olmak üzere, günlük ortalama 3 uçustan haftalik toplamda 21-22 sefer yapilmaktadir. Pandeminin son günlerinden baslayarak dernek yönetimi olarak; bu uçuslarin yetersizligi ve arttirilmasi konusunda kamuoyuna yaptigimiz çagrilar maalesef karsilik bulmamis, 2022 yaz dönemini üzülerek kaçirmis bulunmaktayiz. Yeterli girisimlerde bulunulmadigi taktirde önümüzdeki 2023 yaz aylarinin baslamasi ile ilimiz her sene oldugu gibi neredeyse günlük 2-3 uçakla idare etme konumuna girecektir” ifadelerini kullandi.

Diger illerin uçuslarinin kat kat fazla oldugunu ifade eden Gazi Murat Sen, “Kapodakya’ya yakinligi haricinde Denizli ile hiçbir yaklasik özelligi olmayan, nüfusu üç yüz bini bulmayan, sanayisi ve ihracati neredeyse sifir bir sehir olan Nevsehir’in bile yaz ve kis aylarindaki uçus sayilari Denizli ile aynidir. Kaldi ki; Kapadokya Turizmi çok yakin bir mesafedeki Kayseri Havalimanindan beslenmektedir. Yine Kayseri’den Almanya’nin Stutgart, Frankurt, Köln, Düseldorf, Münih Kentlerine; Hollanda, Fransa, Belçika ve Kibris’in en az birer sehrine düzenli olarak direk uçuslar yapilmaktadir. 1,4 milyonluk Kayseri sehrinin dünya ile entegrasyonunun bu kadar yogun olmasinin ticaret, ihracat ve turizm faaliyetlerine etkisini tahmin etmek zor olmayacaktir. Bu kiyaslamalar bile “havayolu ulasimi” konusunda; ne kadar hakli olursak olalim siyasal düzlemde Denizlimizin yeterince lobi olusturamadigi konusunda bir kanittir. Umarim sürekli yaptigimiz uyarilar ilimizdeki Siyasi Parti Yöneticilerinde ve temsilcilerinde; ilgili Oda ve STK Yönetimlerinde etkili bir karsilik bulur, sehrimiz bu negatif ayrimciliktan 2023 yazinda da olsa kurtulur” dedi.

Kaynak: İHA