Afrodisias'ta Çevre Düzenlemesi Yapildi

Aydin Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi (YIKOB) ile Karacasu Kaymakamligi tarafindan, Afrodisias Antik Kenti’nde çevre düzenlemesi, bakim ve onarim çalismasi yapildi.

Afrodisias'ta Çevre Düzenlemesi Yapildi


Geçmisinde bir çok medeniyete ev sahipligi yapan Aydin’in UNESCO Dünya Mirasi Kalici Listesindeki Afrodisias Antik Kenti’nde çevre düzenlemesi çalismalari gerçeklestirildi.

Her yil yerli ve yabanci binlerce turisti agirlayan ve 30 bin kisilik stadyumu, 4 kapi anlamindaki simgesi haline gelen tetrapylonu, tiyatrosu, odeonu, hamami, yüzlerce heykel ve essiz mitolojik öyküleri ve gün yüzüne çikmayi bekleyen çok sayida tarihi degeriyle dünyada adindan söz ettiren Afrodisias Antik Kenti’nde misafirlerin daha güzel bir ortamda ziyaret edebilmesi için yürütülen çalismalarla bölgede detayli çevre düzenleme çalismalari yapildi.

Konu ilgili olarak Karacasu Kaymakamligi yaptigi açiklamada, “Aydin Valiligi Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi ve Karacasu Kaymakamligi tarafindan Afrodisias müze girisinin çevre düzenlemesi ile Müzenin bakim ve onarimi yapildi” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA