Manisa Belediye Meclisi'nde 'Içkili Yer' Tartismalari

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, CHP’li meclis üyelerinin daha önce Manisa Prime’in oldugu bölgeye içkili yer alani için 12 Ekim 2021 tarihinde kabul oyu verirken, ‘Meydan Projesi’nin bulundugu alanin red oyu vermesi üzerine konusarak, “Herkes hesap pesinde. Siyaset pesinde. Manisa’nin gelisiminde farkli düsünceler var demek ki. Buna da saygi duyariz” dedi.

Manisa Belediye Meclisi'nde 'Içkili Yer' Tartismalari
Manisa Büyüksehir Belediyesi Agustos ayi meclis toplantisinda gündeme gelen içkili yer tespiti maddesi tartismalara neden oldu. CHP’li meclis üyelerinin red oyu kullandigi gündem maddesi oy çoklugu ile kabul edildi. Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, CHP’li meclis üyelerinin daha önce Manisa Prime’in oldugu bölgeye içkili yer alani için 12 Ekim 2021 tarihinde kabul oyu verirken, ‘Meydan Projesi’nin bulundugu alanin red oyu vermesi üzerine konusarak, “Herkes hesap pesinde. Siyaset pesinde. Manisa’nin gelisiminde farkli düsünceler var demek ki. Buna da saygi duyariz” dedi.

MHP Meclis Üyesi Mehmet Palabiyik da söz alarak, “Bu toplumda içenler ve içmeyenler var. Birlikte yasiyorsak, herkes birbirine saygi göstermeli. Manisa, gelismiyor diyorsunuz. Manisa’da 50-60 bin ögrencimiz var. Bir tanesi Manisa’da kalmiyor. Hepsi Izmir’e gidiyor. Manisa’da ögrencilere hizmet edeceksiniz ki, Manisa’ya parasini biraksin. Manisa’da kültürel ve sosyal alanda gelisimini saglasin. Ama bu kafayla ayni harmani döveriz” dedi.

MHP Grup Baskan Vekili Mehmet Güzgülü ise “Manisa merkezde apartman altinda açilan meyhanelerden çok çektik. Böyle yerlere her zaman ters tarafta el kaldiririm. Yabancilarin geldigi organize sanayi bölgesindeki yerlere içkili ruhsat vermemek ne demekse, AVM’lere ruhsat vermemek de o demek. Benim gördügüm kadariyla siyaset yapilmak isteniyor” ifadelerini kullandi.

Söz alan CHP Büyüksehir Belediye Meclis Üyesi Bülent İçelli de bölgede tip fakültesi, adliye, emniyet, kaymakamlik ve müftülük oldugunu belirterek, maddeye red oyu verdiklerini söyledi.



CHP’li Meclis üyelerinin AVM’nin etrafindaki kamu kurumlarinin 100 metreden yakin oldugu için red ettiklerini söylemesinin üzerine Manisa Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçinkaya, teknik tüm hesaplamalarin yapilarak AVM’nin giris kapilari ile kapali alanlarin belli oldugunu ve mesafe tespitlerinin yapildigini ifade etti ve herhangi bir yasal sorun bulunmadigini söyledi.



AVM’nin bulundugu bölge konusmalarin ardindan oylanarak, oy çoklugu ile meclisten geçti.
Kaynak: İHA