Evinde Uçak Yapiyor, Almanya'dan Bile Siparis Aldi

Amasya’nin Suluova ilçesinde yasayan meslek lisesi mezunu genç, evinde maket uçak yapmaya basladi. Titizlikle çizip gerçegi gibi sekillendirdigi uçaklara Almanya’dan bile siparis geldi.

Evinde Uçak Yapiyor, Almanya'dan Bile Siparis Aldi


“Pilot olma hayalim vardi”

Çocuklugunun geçtigi Istanbul’da evleri havalimanina yakin oldugu için pilot olma hayali kuran Ömer Faruk Karakoyun, bu hedefine ulasamasa da evinin bir bölümünü atölyeye dönüstürerek uçaklari tutkuyla sekillendirmeye basladi.

Uçaklarin pesinden heyecanla baktigi günleri anlatan 27 yasindaki Karakoyun, “Isiklari, motor sesleri bende merak uyandirdi. Pilotluk sinavlarina hazirlandim. Ama nasip degilmis, olmadi. Ben de pes etmedim. Yine hayalimin pesinden gidiyorum. Yaptigim uçak tasarimlari da o askin ve tutkunun birer parçasi oldu" dedi.



“Motorlarinin tanesine bir hafta ugras verdim”

Agaç parçalari kullanarak yaptigi ilk uçagi 2,5 ayda tamamladigina deginen meslek lisesi tasarim bölümü mezunu Karakoyun, “Çok ince isçiligi var. Motorlarinin tanesine bir hafta ugras verdim. Isimi seviyorum ve severek yapiyorum. Erken saatlerde kalkip gece yarilarina kadar çalisiyorum” diye konustu.



“Almanya’dan uçak siparisi aldim, 25 bin liraya satacagim”

Tasarimlarinin sosyal medyada da büyük ilgi gördügünü belirten Karakoyun, “Çizimini bir ayda tamamladigim 2 metre uzunlugundaki uçagi Türkiye’den Almanya’nin Berlin sehrine siparis olarak yaklasik 25 bin lira bedelle gönderecegim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA