LGS'de Balikesir 2.'Si Ayvalik'tan Çikti

Liseye Giris Sinavlari’nda (LGS) Balikesir 2.’si Ayvalik’tan çikti.

LGS'de Balikesir 2.'Si Ayvalik'tan Çikti
Basari ortalamasi her yil daha da üst seviyelere tirmanan Ayvalik, egitim alaninda yükselis trendini yükselmeye devam ediyor. Bu çikisini LGS sinavlarinda da gösteren Ayvalik, LGS’de Balikesir 2.’sini bünyesinden çikarirken, il geneli ortalamasinda da 13. siradan 6. siraya yükseldi.

2022 LGS sinav sonuçlari açiklandi. Ayvalik Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu her sene oldugu gibi yine Ayvalik ve Balikesir de çok önemli basarilara imza atti. Okulun ögrencisi Kerem Saray, Balikesir 2.’si oldu. Kerem Saray, Ayvalik tarihinde bir ilke imza atarak, ilk kez Galatasaray Lisesi’ne kabul edilmis ögrenci oldu.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan Zafer Tunç Özkan da Balikesir genelinde ilk 100’e girmeyi basararak, il 87.’si oldu.

Basarili ögrenciler sevinçlerini Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman ile paylastilar.

Ayvalik Ilçe Milli Egitim Müdürü Güner Bahadir, okul müdürü Mustafa Kurtulus ve velileriyle Kaymakam Yaman’i makaminda ziyaret eden Saray ve Özkan, basarmanin sirrinin düzenli ve disiplinli çalismaktan geçtigini söylediler.

Ziyaret sirasinda basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman, LGS sinavlarinda ilçede egitim gören ögrencilerin basarili sonuçlara imza attigini belirterek, “Ilçemizden Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Liselerini 13 ögrencimiz kazandi. Proje Anadolu Liselerine ise 78, Anadolu Liselerine yerlestirilen ögrenci sayimiz 108 oldu. Yine Meslek Anadolu Liselerine yerlestirilen ögrenci sayimiz 207, LGS ile ögrenci alan meslek liselerine yerlestirilen ögrenci sayimiz 97. Anadolu Imam Hatip Liselerine yerlestirilen ögrenci sayimiz ise 14. Bunlarin arasinda bir ögrencimiz Galatasaray Üniversitesi’ni kazandi. Digeri de Balikesir 87.’si olarak Fen Lisesi’ne yerlestirildi. Her ikisi de Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndan olan ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Okul yönetimimiz, milli egitim müdürlügümüzü, ögretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Çok güzel bir basariya imza atildi” dedi.

Genel olarak degerlendirildiginde Ayvalik’in LGS sinavinda son derece basarili oldugunu vurgulayan Kaymakam Yaman, “Bu basarilarin devamini diliyorum” diyerek, basarili ögrencilere birer adet çeyrek altin hediye etti.

Ayvalik Ilçe Milli Egitim Müdürü Güner Bahadir, Ayvalik’in Liselere Giris Sinavi’nda (LGS) basarili sonuçlara imza attigini hatirlatarak, “Özellikle bu basarida yil boyunca Balikesir Valiligimiz tarafindan yürütülen Basariyi Izleme ve Gelistirme Projesi dahilinde, ilçemizde de Sayin Kaymakamimizin önderliginde, okul müdürlerimiz, ögretmenlerimiz, velilerimiz ve ögrencilerimizle, açikçasi egitimin tüm paydaslariyla siki bir sekilde yaptigimiz çalismalarin meyvelerini almaya basladigimizi düsünüyorum. Yapilan degerlendirmeler sonucunda, Ayvalik’in; Balikesir’in 20 ilçesi arasinda 13. siradan 6. siraya yerlesmesi bizim için büyük bir gurura vesile olmustur. Bize bu gururu yasatan ilçemizdeki egitimin tüm paydaslarina tesekkür ediyorum. Bu çalismalarimizin bir meyvesini de Mehmet Akif Ersoy Ortaokulumuzda 8. sinif ögrencimiz Kerem ve Zafer’in birisinin ilk 2. si, digerinin il 87.si olarak Balikesir genelinde ilk 100’e girmeyi basarmalariyla da ayri bir gururu yasadik. Yine sonuçlarin açiklanmasiyla birlikte Ayvalik tarihinde bir ilk olarak Galatasaray Lisesi ile Balikesir Fen Lisesi’ne ögrenci göndermenin de mutlulugunu yasadik. Ayni sekilde YKS üniversite sinavinda da sonuçlarin degerlendirilmesi devam ediyor. Biz, Balikesir’de Ayvalik’i bir egitim ilçesi yapmasi noktasinda kararlilikla devam ediyoruz. Insallah geldigimiz noktadan çok daha iyi basarilara da imza atacagiz” dedi.

Kaynak: İHA