Devrekani Içme Suyu Aritma Tesisi Için Ihaleye Çikilacak

Kastamonu’nun Devrekani ilçesine yapilacak olan 28 milyon TL bütçeli Içme Suyu Aritma Tesisinin ihale süreci belirlendi.

Devrekani Içme Suyu Aritma Tesisi Için Ihaleye Çikilacak
Iller Bankasi, Kastamonu’nun Devrekani ilçesine yapilacak olan Konvansiyonel Tip Paket Aritma Tesisi (Içme Suyu Aritma Tesisi) için ihale tarihini belirledi. Buna göre, 27 Temmuz-24 Agustos tarihleri arasinda ihale yayin sürecinin tamamlanmasi bekleniyor. Ihale sürecinin tamamlanmasiyla birlikte 28 milyon lira bütçeli Devrekani ilçesi Içme Suyu Aritma Tesisinin projesine baslanilacak.

Devrekani Belediye Baskani Engin Altikulaç, konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Devrekani ilçemize kazandiracagimiz Konvansiyonel Tip Paket Aritma Tesisi (Içme Suyu Aritma Tesisi) yaklasik olarak 28 milyon TL bütçeli bir proje olup yüzde 50’si SUKAP (Su, Kanalizasyon ve Aritma Projesi) çerçevesinde hibe olarak karsilanacak, yüzde 50’si ise Iller Bankasindan kullanacagimiz düsük faizli kredi imkani ile 15 yilda geri ödemeli sekilde karsilanacaktir. Bu proje saniyede 19 litre su aritacak olup, gelecege yönelik yapmis oldugumuz nüfus projeksiyonu baz alindiginda ilçemizin 40 yillik su ihtiyaci bu sebeke ve aritma tesisi ile karsilanacaktir. Ilçemize hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA