Yüksekova'da Sehit Oglunun Parasütle Uçma Hayali Gerçek Oldu

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde sehit oglu Yunus Genç, yillardir hayal ettigi yamaç parasütü ile uçma hayalini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadi.

Yüksekova'da Sehit Oglunun Parasütle Uçma Hayali Gerçek Oldu
2016’da Hakkari-Van karayolunda PKK’nin saldirisinda sehit olan güvenlik korucusunun 17 yasindaki oglu Yunus Genç, yamaç parasütüyle uçma hayalini gerçeklestirmek için Yüksekova Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügüne talepte bulundu. Talep üzerine harekete geçen Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügü, sehit oglunun hayalini sürprize dönüstürdü. Türk Hava Kurumu Havacilik Egitim Merkezi’nde görevli yamaç parasütü egitmeni Hasan Tur, Van Sportif Havacilik Kulübü’nden Cevat Sari ve Kenan Çiftçi ile Semdinli ilçesinden gelen Yunus Saraç’tan olusan dört kisilik ekip, sehit oglunu Yüksekova semalarinda gezdirerek hayalini gerçeklestirdiler.

Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü tarafindan hazirlanan sürprizin kendisi için çok anlamli oldugunu ifade eden Yunus Genç, "Yüksekova’da ilk defa parasütle uçmak ayri bir keyif ve mutluluk. Onun için biraz heyecan, biraz tutku vardi. Kalkista sanki bir sey olacakmis gibi zannettim ama güzel bir kalkis oldu. Havada süzülürken de biraz tedirgin oldum. Çok güzel bir duyguydu. Herkese tavsiye ederim” dedi.

Yunus’un uçma istegine kayitsiz kalmadiklarini belirten Yüksekova Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Sami Keskin, "Sehidimizin oglunun hayalini gerçeklestirmek istedik. Yamaç parasütü egitmenleriyle iletisime geçtim. Onlar da sag olsunlar geldiler. Yüksekova’da ilk defa yamaç parasütü gerçeklestiriliyor. Onun mutlulugunu yasiyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA