Türkiye'ye Bayramlasmaya Gelen Gurbetçi Aile Kaza Yapti Açiklamasi 1'I Çocuk 2 Yarali

Viyana’da yasayan ve Kurban Bayrami nedeniyle memleketleri Sinop’a gitmekte olan gurbetçi aile Arnavutköy’de kaza yapti. Kazada araçta bulunan 1’i çocuk 2 kisi yaralandi.

Türkiye'ye Bayramlasmaya Gelen Gurbetçi Aile Kaza Yapti Açiklamasi 1'I Çocuk 2 Yarali
Kaza, bugün sabah saatlerinde Kuzey Marmara Otoyolu Tayakadin mevkiinde meydana geldi. Alinan bilgiye göre, Viyana’da yasayan aile Kurban Bayrami nedeniyle memleketleri Sinop’a gitmek için yola çikti. Tayakadin mevkiinde sürücüsünün kontrolünü kaybettigi otomobil bariyerlere çarparak metrelerce sürüklendi. Kazada araçta bulunan 1’i çocuk 2 kisi yaralandi. Yaralilara ilk müdahale yine bayramlasmak için yollarda olan vatandaslar tarafindan yapildi. Ihbar üzerine olay yerine saglik ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza yeri ve çevresinde genis güvenlik önlemleri alinirken, 2 yarali ambulansla Çatalca Devlet Hastanesi’ne kaldirildi.

“Dagilan valizleri toplayip, küçük çocukla ilgilendiler”

Bayramlasmak için yollarda olan ve kazayi görür görmez yardim etmek için duran vatandaslar, gurbetçilerin dagilan valizlerinin toplanmasina yardimci oldu. Valizler yol kenarina tasinirken, yine kaza esnasinda yaralanan ve korkan küçük çocugu da yardim için duran vatandaslar sakinlestirdi. Kaza esnasinda yolda olan ve kazayi görür görmez yardima kosan Temel Sönmez, “Biz bayramlasmak için Kilyos’a giderken kaza yapan araci görüp hemen durduk. Hizli bir sekilde itfaiye ve ambulans geldi. 2 yarali vardi, bir çocuk ve bir yasli teyze. Beyefendi Viyana’dan geldigini söyledi bize kendisi. Sinop’a gidiyorlarmis ailelerinin yanina. Gittikleri hastane bilgilerini falan yakinlarina söyledik. Beyefendinin telefonu Türkiye’de çalismiyormus zaten. Esyalarin toplanmasina da yardimci olduk. Büyük bir kaza ama hafif atlatildi çok sükür” dedi.

Kaynak: İHA