Selin Yiktigi Içme Suyu Hatti Yenilendi

Düzce’de yasanan sel felaketinde gecesini gündüzüne katarak sehre su vermek için çalisan ekipler, kentin su sorununu çözdü. Düzce Belediye Baskani Faruk Özlü, “Devletin tüm gücü buradaydi. Su anda Düzce’nin ihtiyaci olan suyun iki kati kadar bir suyu verebiliyoruz” dedi.

Selin Yiktigi Içme Suyu Hatti Yenilendi
Bati Karadeniz Bölgesi’nde meydana gelen sel felaketinin yaralari sariliyor. Yasanan sel felaketinde içme suyu ana hatlarinin tamami yikilarak parçalandi. Yasananlarin ilk anindan itibaren Düzce’ye su vermek için Düzce Belediyesi ekipleri 7/24 saat esasina göre çalisarak kente su verdiler.

Düzce Belediye Baskani Faruk Özlü, kente ihtiyaci olan suyun iki kati suyu tedarik ederek sebekeye verdiklerini belirterek, “Düzce sel felaketinden en çok etkilenen kisim içme suyu ana hatlari oldu. Sel felaketinde Düzce’ye içme suyu tasiyan ana hatlarin tamami uçtu ve biz bu 12 günlük süre içerisinde bütün bu hatlarin meydana getirdigi zafiyetleri bertaraf ettik. Ilk 3 gün içerisinde Düzce’nin yüzde 50’sine su verdik. 6 gün içerisinde ise tamamina su verdik. Bugün ise kurdugumuz sistemle Düzce’nin ihtiyaci olan suyun iki kati kadar suyu tedarik edip, aritmaya basabiliyoruz“ dedi.



“Su Düzce’nin her bölgesine ulasiyor”

Düzce’nin içme suyu ihtiyacinin karsilanmasi için ekiplerin tamaminin sahada çalistigina isaret eden Baskan Özlü, “Burada yaptigimiz çalismanin esasi bütün birimlerimizi bu konuya yönlendirdik. Sakarya, Kocaeli gibi bölgelerden yardim aldik. Özellikle Iller Bankasi gibi kurumlarimiz ciddi destek verdiler. Devletin tüm gücü buradaydi. Su an geldigimiz nokta Kurban Bayrami ve Düzce’nin hiçbir bölgesine ulasmayan nokta yok. Düzce’nin ihtiyaci olan suyun iki kati kadar bir suyu verebilecek bir potansiyele sahibiz. Düzce’nin normalde regülatörlerinin aritma kapasitesi 2 bin 200 metreküp iken, su anda ulastigimiz nokta ise 4 bin 400 metreküp oldu. Ihtiyacimizin iki kati fazlasini regülatörde topluyoruz. Aritmaya basiyoruz ve bunun için gerekli pompa ve borulari tedarik ettik” ifadelerinde bulundu.

Özlü, su ile ilgili yapilan elestirilerle ilgili olarak ise, “Su andaki yaptigimiz çalismalarin sonucuna göre bundan sonra su kesintisi olmayacak. Bizim çalismalarimiz esnasinda bazi kesimler tarafindan sularin geciktigi yönünde elestiriler yapildi ama bunlar çalismalarimizin titizligi ve bu esnada bazi teknik sorunlardan kaynaklandi. 24 saat diliminde tüm ekiplerimiz çaba gösterdi. Bu süreçte suyun Düzceli vatandaslara ulasmasina vesile olan tüm ekip arkadaslarimiza sükranlarimi sunuyorum” seklinde konustu.

Özlü, Düzce’nin içme suyu için yeni projelerin oldugunu söyleyerek alanda incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA