Sanliurfa'da Kaçan Kurbanliklar Trafikte Zor Anlar Yasatti

Sanliurfa’da kaçan kurbanlik hayvanlar vatandaslara zor anlar yasatirken, bazi kurbanliklar ise kendilerini yakalamaya çalisan sahiplerine saldirdi.

Sanliurfa'da Kaçan Kurbanliklar Trafikte Zor Anlar Yasatti
Ilk firar, Karaköprü ilçesine bagli Esentepe Mahallesi’nde yasandi. Halil Topal’a ait kurbanlik tosun, kesilmek üzereyken bir anda sahibinin elinden kaçti. Cadde üzerinde kosan hayvan, sürücü ve vatandaslara zor anlar yasatti. Mahalle aralarinda devam eden uzun kovalamaca sonucu yakalanarak kamyonette konulan tosun, kesilmek üzere kesimhaneye götürüldü.

Bir diger firar, Eyyübiye ilçesindeki oduncu pazarinda yasandi. Mehmet Sagir’a ait tosun, kesilmek üzereyken sahibinin elinden kaçti. Uzun ugraslar sonucu yakalanan tosun, Sanliurfa Büyüksehir ve Haliliye Belediyelerine ait kurban yakalama timleri tarafindan uyusturucu ignelerle sakinlestirildikten sonra salavatlarla kesildi.

Son firar ise Haliliye ilçesindeki Açiksu Caddesi üzerinde yasandi. Sahibi Recep Seker’in elinden kaçan kurbanlik inek Haliliye Belediyesi’ne ait kurban yakalama timlerinin yardimiyla kirsal alanda arazide yatirilarak kesildi.

Gece saatlerinde sahibinin alarak eve götürdügü kurbanlik tosunun trafikte sürücülere ve vatandaslara yasattigi zor anlar ise kameraya yansidi.
Kaynak: İHA