Osmangazi'de Vatandaslar Hijyenik Ortamda Kurbanlarini Kesti

Osmangazi Belediyesi, ilçedeki vatandaslarin kurban ibadetlerini saglikli bir sekilde yerine getirebilmesi için bütün imkânlarini seferber etti.

Osmangazi'de Vatandaslar Hijyenik Ortamda Kurbanlarini Kesti
Osmangazi genelinde Veysel Karani Modern Kurban Satis Tesisi basta olmak üzere 25 farkli noktada bulunan modern pazar alanlari kurban kesim yeri olarak düzenlenirken, vatandaslar güvenli ve temiz bir ortamda kurbanlarini kesme imkâni buldu. Kesim yerlerinde aninda temizlik çalismasi gerçeklestiren Osmangazi Belediyesi ekipleri, kötü görüntülerin olusmasina izin vermedi.

Kötü görüntülere izin yok

Kurban kesim yerlerine Osmangazi Belediyesi tarafindan musluklar yerlestirilerek vatandaslarin su ihtiyaçlari giderilirken, pazar alanlarinda hazir bekletilen su tankerleri sürekli yikama çalismasi yapti. Temizlik Isleri Müdürlügü ekipleri, çöp konteynirlari ile kurban atiklarini topladi. Vatandaslara kurban atiklarini koymalari için çöp posetleri de dagitan ekipler, vatandaslarin belirlenen noktalar disinda kurban kesmemeleri konusunda uyarilarda bulundu.

Bayram namazini kildiktan sonra ilçede belirlenen kesim yerlerine giden vatandaslar, kurbanlarini temiz ve hijyenik ortamda kesmenin rahatligini yasadiklarini belirtirken, “Osmangazi Belediyesi, kurban kesim yerlerinde her türlü hizmeti veriyor. Kapali alanda, elektrik ve suyun yani sira temizlik görevlileri, gün boyunca yanimizda olarak her türlü konuda bizlere yardimci oldu. Özellikle kesimden sonra hizli bir sekilde temizlik çalismasi yapiliyor. Kurbanimizi en güzel sekilde kesebilmemiz için her sey düsünülmüs. Bu hizmetlerinden dolayi Baskanimiz Mustafa Dündar ve belediye personeline çok tesekkür ederiz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Belediye ekipleri teyakkuzda

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar da vatandaslarin Kurban Bayrami’ni huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için her türlü tedbiri aldiklarina dikkat çekerek, bayram süresince toplam bin 25 personel ile 7/24 hizmet vereceklerini söyledi.

Baskan Dündar, “Bayramimiz mübarek olsun. Kestigimiz kurbanlari Allah kabul etsin. Osmangazi Belediyesi olarak bayram süresince tüm imkanlarimiz ile vatandaslarimizin yanindayiz. Ekiplerimiz, herhangi bir olumsuzluk yasanmamasi için mesai gözetmeksizin vatandasimizin hizmetinde olacak. Ilgili müdürlüklerimize bagli ekipler, Kurban Bayrami’nin huzur ve güven içerisinde geçmesi adina tam mesai yapiyor. Geçtigimiz yillarda oldugu gibi bu yil da bayramin huzur ve güven içinde geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Osmangazi’de kurban kesim yerleri

Osmangazi’de yasayan vatandaslar kurbanlarini; Baglarbasi, Kükürtlü, Yesilova, Emek, Dikkaldirim, Küçükbalikli, Hamitler, Doganevler, Alacahirka, Sirameseler, Yunuseli, Geçit Mahallesi Gündüz Sokak, Geçit Mahallesi Sehit Er Bahattin Gündüzlü ve 1. Gedik Sokak Arasi, Soganli-Çirishane, Soganli, Yenibaglar, Hürriyet, Ziraat Pazari, Panayir, Yunuseli-Akyildiz, Yenikent, Alemdar, Demirtas Mahallerindeki pazar alanlarinda kesebilecekler.

Vatandaslarin bayram süresince ihtiyaç duymalari halinde 444 16 01 ve 270 70 88 telefon numaralarini arayarak yardim isteyebilecekleri belirtildi.
Kaynak: İHA