Ünye, Oto Galericiler Sitesine Kavusuyor

Ordu’nun Ünye ilçesinde 16 dönümlük arazi üzerine kurulacak olan ve bünyesinde 70 dükkan bulundurmasi hedeflenen oto galericiler sitesinin, bölgedeki önemli bir eksikligi tamamlamasi amaçlaniyor.

Ünye, Oto Galericiler Sitesine Kavusuyor
Ilçenin Gürecülü Mahallesi Çevre Yolu üzerinde 16 dönümlük alana kurulacak olan oto galericiler sitesinin, 4 milyon 700 bin liraya tapusunun alinmasinin ardindan, imar çalismalarinin kisa sürede bitirilecegi ve altyapi çalismalarina baslanacagi ögrenildi. Bünyesinde 70 dükkan, sosyal yasam alanlari ve mescit bulunacak olan oto galericiler sitesinde, Ticaret Bakanligi tarafindan verilecek olan imar onayi sonrasi altyapi çalismalarinin tamamlanmasi ile proje ve planlama çalismalarinin da baslatilacagi bildirildi.

Ünye Oto Galericileri Yapi Kooperatifi ve Dernek Baskani Hüseyin Kokuroglu, ilçenin yillardir eksigi olan galericiler sitesinde önemli bir yol aldiklarini belirterek, “Esnafimizin ihtiyaçlari dogrultusunda ilk kez kurulacak olan Ünye Oto Galericiler Sitesi tapumuzu almis bulunmaktayiz. Su anda Ünye Belediyesi ile birlikte istisareler içerisinde arazi alanimizin imar asamasiyla ile ilgili süreç tamamlandiktan sonra Ünye Oto Galericiler Sitesi alaninda 70 dükkan sayisi düsünüyoruz” dedi.



“Devletimizin aldigi karari destekliyoruz”

Ünye Oto Galericiler Sitesi çalismalarinin tamamlanmasi sonrasi Ticaret Bakanligi’nin kanununda ev ve bina altlarinda galericilik yapilmayacagini, devletin bu yönde aldigi karari desteklediklerini ifade eden Kokuroglu, “Bizim Ünye Oto Galericiler Sitesi çalismamiza yönelik girisimlerde bulunmamizin nedenlerinden bir baska yönü ise Ticaret Bakanligi’nin yeni uygulayacak oldugu kanunla alakalidir. Yani binalarin altinda galeri gibi is yerlerinin kaldirilarak, kurulacak galericiler sitesine tasinmasi olayi mecburi olacaktir. Biz bu kanunu ve devletimizin almis oldugu karari destekliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA