Zeytinburnu'nda Izci Evi'nin Açilisi Yapildi

Zeytinburnu Belediyesi tarafindan gençlerin ve çocuklarin hizmetine sunulan Maltepe Izci Evi, Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, Prof. Dr. Nabi Avci, Istanbul Milletvekili ve AK Parti Genel Baskanvekili Yardimcisi Hasan Turan’in katilimiyla gerçeklesen bir törenle hizmete açildi.

Zeytinburnu'nda Izci Evi'nin Açilisi Yapildi
Zeytinburnu Belediyesi, Türkiye Izcilik Federasyonu ve Zeytinburnu Izci Kulübü’nün isbirligiyle Zeytinburnu Maltepe’de hizmete giren Zeytinburnu Izci Evi’nde, 9-14 yas arasi çocuklar için izcilik egitimleri verilecek. Istanbul’da baska bir örnegi olmayan tesisten çocuk ve gençler ücretsiz bir sekilde faydalanabilecek. Zeytinburnu Izci Evi’ne üye olan gençler ayni zamanda Zeytinburnu Izci Kulübü’nün lisansli birer sporcusu olacak. Zeytinburnu Izci Evi’nde izciler; okçuluk, archery tag, tirmanma, kampçilik, vb. egitimleri alirken kamp yapabilme imkâni da bulacaklar. Üyelere ayni zamanda Izcilik Federasyonu’nun düzenledigi yurtiçi ve yurtdisi kamp faaliyetlerine katilmak için gereken asamalari tamamlama imkâni da saglanacak.

"Bir cümle de olsa o günü hatirlatacak bir seyler muhakkak yazin"

Gençlere öneride bulunarak günlük tutmalarini tavsiye eden Türkiye Büyük Millet Meclis Üyesi Prof. Dr. Nabi Avci, "Zeytinburnu gerçekten sadece sosyal belediyecilik degil ayni zamanda kültürel belediyecilikte yapiyor. Dolayisiyla buradaki sadece izci evi degil yillar önce çok kurum ve faaliyetin bütün belediyelere örnek olmasini diliyorum. Gençlerimize bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Zeytinburnu Belediyesi’nin çok güzel defterleri var. Bir de silgili kursun kalemleri var. Bütün gençlere ve izci kardeslerimize bu defter ve kalemi verecekler. Neden verilecek günlük tutmaniz için. Bakin bu bizim maalesef pek fazla dikkate almadigimiz bir sey ama o defterlere yazacaginiz günlük ileride sizi mutlu edecek. Her gün bir cümle yazin. Simdi günlük tutmayi biz beceremiyoruz. Çünkü yeni baslayanlar özellikle defterler aliniyor önce bir heves iki üç sayfa yaziliyor. Sonra iki sonra bir derken unutuluyor. Öyle yapmayin gençler. Her gün bir cümle de olsa o günü hatirlatacak bir seyler muhakkak yazin. Daha sonra büyüdügünüzde o defterleri açip bu yasadiginiz güzel günleri bir kere daha hasretle hatirlamaniza vesile olacak bir günlügünüz olsun" diye konustu.



"Burada bir aile olmayi ögrenecekler"

Gençlerin, Izci Evi’nde aile olmayi bir olmayi ögreneceklerini dile getiren Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, "Iste bu biraz sonra açilisini yapacagimiz tesis bu güzel cevaplardan bir tanesi. Zeytinburnu Izci Evi. Zeytinburnu deyince akla gelen özelliklerden bir tanesi de birçok ilke imza atmak. Zeytinburnu izci evi de birçok açidan bu ilkeleri tasiyor. Burada son derece donanimli ve tecrübeli bir ekibimiz var. Temel prensibimiz yaparak ve yasayarak ögrenmek. Kampçilik, okçuluk, tirmanma, voleybol, basketbol, temel ve ileri seviye izcilik egitimleri, afet egitimleri, çadir kurma, ates yakma, yürüyüsler, geziler. Yasayacak, yapacak, ögrenecek çok seyimiz var. 9-14 yas arasi evlatlarimiz bu harika tesisin tadini çikaracaklar. Sosyal, kültürel, ekonomik, bütün farkliliklariyla birlikte, burada bir aile olmayi ögrenecekler" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA