Malatya'ya Yeni Bir Fen Lisesi Kazandirildi

Malatya Büyüksehir Belediyesi, sehrin ve Türkiye’nin gelecegine yön verecek olan gençler için yeni okullar, kütüphaneler ve spor tesisleri yapmaya ve yapilmasina vesile olmaya devam ediyor.

Malatya'ya Yeni Bir Fen Lisesi Kazandirildi
Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Il Milli Egitim Müdürü Hatice Özdemir, Genel Sekreter Yardimcisi Latif Okyay ve ilgili sube müdürleri ile birlikte Mehmet Ali Aydinlar Fen Lisesinde incelemelerde bulundu. Mehmet Ali Aydinlar Fen Lisesinin tamamlanma asamasinda oldugunu belirten Genel Sekreter Yardimcisi Latif Okyay, “Deprem sonrasi is insanimiz Mehmet Ali Aydinlar Malatya’ya bir okul kazandirma talebinde bulunmus Sayin Baskanimizin direktifleri dogrultusunda Belediyemize ait olan bu arsanin gerekli devir islemleri yapilarak Mehmet Ali Aydinlar’in bu bölgeye bir okul kazandirilmasi saglandi. Okulumuz tamamlanma asamasinda. Malatya’miza hayirli olsun” dedi.

Milli Egitim Müdürü Hatice Özdemir ise, “Mehmet Ali Aydinlar Fen Lisemiz 2022-2023 Egitim Ögretim Yilinda 6 sube ve 180 ögrenci ile egitime açilacak. Öncelikle okulumuza yer tahsis eden Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan’a ve akabinde okulumuzu yapan Mehmet Ali Aydinlar’a çok tesekkür ediyorum. Bu tür bagislar ve bu tür yapimlar egitimi üst seviyelere tasimak demektir. Emek veren herkesten Allah razi olsun. Milli Egitim camiasi olarak burada öncelikle Malatya’miza akabinde de vatanimiz için hayirli evlatlar yetistirmeye çalisacagiz” seklinde konustu.

Malatya’nin gelecegine yönelik yatirimlarina devam ettiklerini belirten Baskan Gürkan ise yaptigi konusmada, “Milli Egitim Müdürümüz ve ilgili arkadaslarimizla birlikte yapmis oldugumuz yatirimlari geziyoruz. Burasi yaklasik olarak 20 dönümlük bir alan. Ticari anlamda da kullanilabilecek bir alandi. Ancak deprem sonrasi Malatyali hayirsever is insanlarimiza okullarin yenilenmesi ve yeni okullarin yapilmasi ile ilgili taleplerimizi ilettigimizde Mehmet Ali Aydinlar bu alana güzel bir okul yapacagini ifade etmislerdi. 20 dönümlük yeri kendilerine tahsis ettik ve burada Türkiye’de sayili Teknolojik Fen Liselerinden biri insallah önümüzdeki Egitim Ögretim Yilinda açilacak. Ögrenci tercihleri alinmaya basladi.

Malatya Büyüksehir Belediyesi olarak bir taraftan kütüphaneler yaparken bir taraftan da yeni okul alanlari ve okullar yapmaktayiz. Ayrica bir taraftan da okul yapacak olan hayirsever is insanlarimiza yer ihdasi yapmaktayiz. Egitim standartlari yüksek egitim kurumlarinin Malatya’ya gelerek Malatya’daki insanimizin egitim standartlarini yükseltmesi, gelecegimize emin adimlarla yürüme noktasinda gerekli altyapiyi hazirlama çabasi ve gayreti içerisindeyiz. Malatya’ya baktigimiz zaman her yerinde santiye görürsünüz. Bir taraftan altyapi, üstyapi, çevre düzenlemeleri, menfezler, yesil alanlar, okullar, kütüphaneler, spor salonlari gibi her alanda ve her konuda Büyüksehir Belediyesi olarak diger Kamu Kurum ve Kuruluslari ile Valiligimizle birlikte yogun bir çalisma içerisindeyiz. Malatya’ya yakisir ve Mehmet Ali Aydinlar ismine yakisir güzel bir Fen Lisesi yapildi. Insallah 2022-2023 Egitim Ögretim yilinda burada çok güzel ögrenciler yetisecek. Ülkemizin gelecegi için güzel hizmetler yapacak basarili ögrenciler yetisecek. Bu eserin Malatya’ya kazandirilmasinda emegi geçen arkadaslarima tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA