Aksaray'da Biçakçilarin Kurban Mesaisi Basladi

Aksaray’da Kurban Bayramina sayili günler kala biçak ustalari talepleri karsilayabilmek için bayram mesaisine basladi.

Aksaray'da Biçakçilarin Kurban Mesaisi Basladi
Aksaray’da Kurban Bayrami hazirliklarinda önemli bir yere sahip olan biçakçilar, kurban kesimi, deri yüzümü ve et dogramak için vatandaslarin talebiyle biçaklari bileme makinesiyle keskinlestiriliyor. Kurban Bayrami için üretilen yeni biçaklarin tezgahlardaki yerini aldigi biçakçilarda satislar devam ederken, vatandaslarin getirdigi biçaklar da bileme islemi görüyor. Biçak bileme isleminde biçagin yanmamasi ve iyi egelenmesi gerekirken biçakçi esnafi müsterilerinin önünde sanatlarini konusturuyor. Vatandaslar da hayvanlarin kesim esnasinda eziyet çekmemesi ve kesim sonrasi etlerin rahat bir sekilde dogranmasi için biçaklari isin ehline birakiyor. Kentte, biçak 7, nacak ve balta ise 15 liradan bileniyor.

Biçakçilik yapan Ibrahim Irci, “Biçak satislarimiz normal gidiyor. Dükkanimizda 20 liradan baslar 500 liraya kadar biçak çesidimiz var. Yerli, yabanci ve kendi ürünümüz olmak üzere onlarca biçak çesidimiz bulunuyor. Bu arada biçak bileme isimiz devam ediyor. Vatandaslarimiz islerini son güne birakiyor. Ondan dolayi sikinti çekiyoruz. Gece dahil mesai yapmak zorundayiz. Vatandaslarimizin isini en güzel sekilde yapmaya çalisiyoruz” dedi.

Biçak almaya gelen Hasan Hüseyin Kaygin (66) ise “Hazirliklarimiz iyi, kurbanlarimizi kesecegiz. Ben kurbanimi kuran kursuna verdim. Birini de kendim kesecegim. Biçak alacagim, biçak bileyletecegim. Iste böyle kurban bayramimizi geçirecegiz. Kendime uygun biçaklara bakiyorum. Bulamazsam evdeki biçaklari bileyletecegim. Bulursam bir tane iyisinden alacagim. Sürmene biçaklari iyi diyorlar ona bakacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA