Van'da Uluslararasi Girisimci Ve Yatirimci Zirvesi

Van’da teknoloji, medikal, çevre ve enerji alanlarinda gelistirilen projelerin tanitildigi "Uluslararasi Girisimci ve Yatirimci Zirvesi" basladi.

Van'da Uluslararasi Girisimci Ve Yatirimci Zirvesi


Van Is Gelistirme Merkezince (ISGEM), Uluslararasi Bulusçular Dernekleri Federasyonu (IFIA), Islam Ülkeleri Arasi Bilim ve Teknoloji Parklari Agi (INSTP) ve Van Teknokent isbirligiyle yerli ve yabanci yatirimcilari bölgeye çekmek için baslattigi yatirim programina Kanada, Iran, Hollanda, Lübnan, ABD ve Türkiye’den 46 girisimci basvurdu. Teknoloji, medikal, çevre ve enerji alanlarinda projelerin tanitimi için Uygulama Oteli Konferans Salonunda "Uluslararasi Girisimci ve Yatirimci Zirvesi" gerçeklestirildi.



Iki gün sürecek programin açilisinda konusan Vali Ozan Balci, yerli ve yabanci yatirimcilarin önünü açmak istediklerini söyledi.

Girisimcileri çok önemsediklerini anlatan Vali Balci, "Girisimci olmak çok kolay bir sey degil. Dolayisiyla girisimcileri çok önemsedigimi ve deger verdigimi ifade etmek isterim. Onlar memleketlerin lokomotifi, ülkelerin gelisimine, istihdamin artmasina, yeni is ve fikirlerin gelismesini sagliyorlar. Girisimciler bilgi ve teknoloji transferini saglayarak ülkelerin zenginlesmesine katki sagliyor. Bize düsen görev, girisimciye uygun ortami saglamak, yeni yatirimlarin artmasi için var olan maddi ve manevi engelleri kaldirmak. Bu anlamda girisimcileri desteklemek ve cesaretlendirmek istiyoruz. Van, sahip oldugu deger ve tasidigi yüksek potansiyelle büyük bir cazibe merkezi. Van’in önü bu anlamda çok açik. Disardan gelen insanlara ev sahipligi yapiyoruz. Genç nüfusun çok olmasi ve kucaklayici olmasi Van’a büyük bir deger katiyor. Burada büyük bir is gücü potansiyeli var. Bu da girisimciler için firsatlar doguruyor. Bizler de bürokratik ve diger engellerin asilmasinda girisimcilerin önünü açmak istiyoruz. Güzel projeler var" dedi.



Van ISGEM Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Adnan Selçuk da dünyadaki ekonomik sikintilar karsisinda girisimciligin daha da deger kazandigini söyledi.

Maddi ve manevi olarak desteklenecek yabanci yatirimcilara ihtiyaç oldugunu anlatan Selçuk, "Bölge ve ülke ekonomisine katkida bulunma hedefiyle yoluna devam eden, girisimciligin sehrimizde, bölgemizde ve ülkemizde gelismesine rol oynamasi için misyon ve faaliyetlerini sürdüren ISGEM yönetimi olarak paydaslarimizla yabanci girisimcilerin ülkemizde islerini kurmalari ve yatirim yapabilmelerini saglamak için bir araya geldik” ifadelerini kullandi.

Programda IFIA Baskani Dr. Alireza Rastegar, INSTP Temcilcisi Dr. Mahmod Saberi ve Avrupa Bilimler Akademisi Baskani Prof. Dr. Snjezana Baroness Rajacic da birer konusma yapti.

Açilisa Vali Ozan Balci ile birlikte, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel katildi.

Kaynak: İHA