TEKNOFEST Ordu Yarismalari Sona Erdi

TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin Ordu ayagindaki yarismalari sona erdi.

TEKNOFEST Ordu Yarismalari Sona Erdi


TEKNOFEST Karadeniz çerçevesinde Ordu’da 7 dalda yarismalarin düzenlendigi festivalin finali gerçeklestirildi.

Tayfun Gürsoy Parki’nda 29-31 Temmuz 2022 tarihleri arasinda gerçeklesen festivalin Ordu ayaginda, karma sürü simülasyon, sürü robotlar, saglikta yapay zeka, jet motor tasarim, akilli ulasim, tarim teknolojileri, tarimsal ika yarismalari olmak üzere toplamda 7 yarisma yapildi. TEKNOFEST’in Ordu’daki yarismalarina 11 bin 593 takim basvurusunun alindigi ögrenilirken etkinlik, T3 Vakfi, Saglik Bakanligi ve Türkiye Saglik Enstitüleri Baskanligi basta olmak üzere Ordu Valiligi, Ordu Büyüksehir Belediyesi ile bünyesindeki ORTAR A.S. ve ORYAZ A.S., SYS Asansör ve Yürüyen Merdiven Sistemleri LTD STI ve Ordu Üniversitesi’nin yürütücülügünde gerçeklestirildi.



Yarismalarin finalinde konusan Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, “Umudumuz ve gençler lafini çok ortamda isitiyoruz, ancak onun hayata geçtigi yer buralar. Bu tür faaliyetler tabi festival günlerinden ibaret degil sadece TEKNOFEST. Bir dizi yil içindeki çabalar ile gerçeklesiyor. Bu çabada gençler büyük bir özveri ile ve takimdaslik ruhu olusturarak bir seyler yapmaya çalisiyor. Burada yarismalardan, derecelerden bahsediliyor ancak buraya katilmak ve tecrübe çok anlam ifade ediyor. Bu anlami ömür boyu hatirlayacaksiniz ve insallah ilerideki büyük basarilarinin ilk adimlari, ilk filizleri bunlar olacaktir” dedi.



Konusmanin ardindan yarismalarda dereceye girenlere Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, TEKNOFEST Genel Sekreteri Ömer Kökçam ve protokol üyeleri tarafindan yarismada dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Finalde Türk Yildizlari uçus gösterisi nefes kesti

Ödül töreninin ardindan Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, TEKNOFEST Genel Sekreteri Ömer Kökçam ve protokol üyeleri ve binlerce vatandas, Türk Yildizlari pilotlari tarafindan Ordu semalarinda sunulan gösteriyi izledi. Gösteride Ordu sahili insanlar ile dolarken, gösteri ekibinin birbirinden tehlikeli akrobasi hareketleri izleyenlere heyecan ve gurur dolu anlar yasatti.
Kaynak: İHA