Güngören'deki Bombali Saldirida Hayatini Kaybeden 3 Yasindaki Aleyna'nin Gelinligi Mezarina Konulmustu

Milli Istihbarat Teskilati (MIT), Istanbul/Güngören saldirisinin faillerinden PKK mensubu Rüstem Kod Nüsret Tebis’i Suriye’de gerçeklestirdigi operasyonla etkisiz hale getirdi. Güngören’deki bombali saldirida hayatini kaybeden 3 yasindaki Aleyna’nin gelinligi mezarina konulmustu.

Güngören'deki Bombali Saldirida Hayatini Kaybeden 3 Yasindaki Aleyna'nin Gelinligi Mezarina Konulmustu
MIT, PKK’nin 27 Temmuz 2008’de Istanbul/Güngören’de gerçeklestirdigi ve 18 vatandasin ölümü, 154 vatandasin da yaralanmasiyla sonuçlanan bombali eylemin faillerinden olan ve eylem sonrasinda Irak’in kuzeyine kaçan Rüstem Kod Nüsret Tebis’in geçtigimiz aylarda Irak kuzeyinden Suriye alanina geçtigini belirledi. Suriye sahasinda Nüsret Tebis’in izini süren MIT, söz konusu teröristin Türkiye sinirina 60 km uzakliktaki Haseke sehrinde bir evde saklandigini tespit etti. Planlanan operasyon dogrultusunda harekete geçen MIT, Tebis’i etkisiz hale getirdi.

Güngören saldirisinda hayatini kaybeden 3 yasindaki Aleyna Çelik’in küçük gelinligi, yakinlari tarafindan yeni yapilan mezarina birakilmisti. Istanbul’da 27 Temmuz’da babaannesini görmek için Güngören’e giden, babaannesi, teyzesi ve kuzeni ile birlikte dondurma yemek için çiktigi sokakta bombali saldiri sonucu hayatini kaybeden Amasyali 3 yasindaki Aleyna Çelik’in mezari Dünya ve Olimpiyat Sampiyonu güresçi Mahmut Demir tarafindan mermerden yaptirilmisti.

Dogum gününden 3 gün önce hayatini kaybeden ve dogum gününde memleketi Amasya’nin Göynücek ilçesi Ilisu köyünde topraga verilen küçük Aleyna’nin mermerden yapilan mezarina yakinlari tarafindan küçük gelinligi konulmustu.

Çelik ailesi, çocuklarinin yaptirilan mezarina gelirken Amasya’da geçirdikleri trafik kazasinda ölümden dönmüstü.
Kaynak: İHA