Çubuk Karagöl, Yaz Aylarinin Gelmesiyle Bambaska Bir Güzellige Büründü

Ankara’nin Çubuk ilçesinde bulunan, sundugu dogal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Karagöl Tabiat Parki, yaz aylarinin gelmesiyle yemyesil oldu. Dron ile havadan görüntülenen Karagöl’de kartpostallik görüntüler olustu.

Çubuk Karagöl, Yaz Aylarinin Gelmesiyle Bambaska Bir Güzellige Büründü
Bulundugu Çubuk ilçesine 22 kilometre uzaklikta yer alan Karagöl Tabiat Parki, içerisindeki çam, mese, dag kavagi ve ihlamur agaçlariyla hem ziyaretçilerine hem de Ankaralilara doyumsuz manzaralar sunuyor.

Birçok renk tonunu bir arada barindiran Karagöl Tabiat Parki’nin içerisindeki göl ise izleyenleri büyülüyor.

Kus sesleri ve doganin güzelligiyle ziyaretçilerine essiz doyum saglayan Karagöl, gerek kis gerekse yaz aylarinda ziyaretçi akinina ugruyor.

Karagöl Tabiat Parki’ni ziyaret eden vatandaslar hem kamp yapiyor, hem piknik yapiyor hem de fotograf çekiyor. Doganin sundugu essiz güzellik içerisinde vakit geçiren ziyaretçiler, Karagöl’ü görmek için Türkiye’nin pek çok bölgesinden geliyor.

Yaz aylarinin gelmesiyle yemyesil renge bürünen Karagöl Tabiat Parki, dron ile havadan görüntülendi. Çekilen görüntüler sonucu kartpostallik anlar olustu.

Karagöl’e Istanbul’dan geldi

Karagöl Tabiat Parki’na 450 kilometre uzaklikta bulunan Istanbul’dan gelen Yigit Ege Çelik, “Karagöl gayet güzel. Dogal güzellikleri çok güzel, özellikle gölü. Istanbul’da böyle bir yer bulmak çok zor. Buraya gelince mangal falan tasidik. Kuzenlerimleyiz. Sohbet muhabbet ediyorduk. Ilk defa geldim. Daha sonra gelmeyi düsünüyorum, güzel bir yer çünkü” dedi.



“Bütün yurdum insani buraya gelsin”

Karagöl’ü kuzenleriyle ziyarete gelen Batuhan Alpoglu ise “Ögrenciyim. Kuzenlerim bize geldi, burada keyif yapiyoruz. Bir kez daha gelmistim. Atmosferi çok güzel zaten. Kesinlikle tavsiye ediyorum herkese. Mesela bir havuz olabilirdi. Basket sahasi, futbol sahasi. Birlestirseler, köprü olsa güzel olabilirdi yani. Ama yine böyle de rahat ediyoruz yani. Huzur buluyor ama tek sikinti geçen ayi gördüm. O sikinti oluyor bazen. Buraya herkesi davet ederim. Bütün yurdum insani buraya gelsin. Çok güzel. Huzur için dogada bir dans yapacagim” diye konustu.

Torunlariyla birlikte Karagöl’e gezmeye gelen Meryem Ayhan da “Ankara’da oturuyoruz. Karagöl çok güzel. Biz Çankiri Kizilirmak Irmak Bucagi’ndaniz. Daha yeni geldik. Çok güzel. Bana da ferahlama geldi, sikti apartmanlar. 6 tane torunum var. 5 tane kizim var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA