Bagdat'ta Sadr Destekçileri Yesil Bölge'yi Basmaya Çalisiyor

Irak’in baskenti Bagdat’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’in destekçileri, beton bariyerleri asarak Yesil Bölge’ye girmeye çalisiyor.

Bagdat'ta Sadr Destekçileri Yesil Bölge'yi Basmaya Çalisiyor
Irak’in baskenti Bagdat’ta Sii lider Mukteda Sadr’in destekçileri, aksam alinan genis çapli güvenlik önlemlerine ragmen sabah saatlerinde hükümet konaklari ve yabanci misyonlarin yer aldigi Yesil Bölge’ye giden Cumhuriyet Köprüsü’nde toplandi. Beton barikatlari asmaya çalismaya grup, barikatlari yikarak Yesil Bölge’ye girmeye çalisiyor. Kalabalik gruba sabaha saatlerine kadar güvenlik güçlerinden herhangi bir sert müdahalede bulunulmadigi belirtildi.

Bagdat’ta aksam saatlerinden bu yana alinan güvenlik önlemleri kapsaminda Sinek, Ahrar, Cumhuriyet ve Süheda köprüleri bariyerlerle kapatilmisti.

Sadr yanlilari Sudani’yi protesto ediyor

Sadr disindaki tüm Sii taraflari çatisi altinda toplayan ve eski Basbakan Nuri Maliki’nin de içinde bulundugu Iran destekli Koordinasyon Grubu’nun, Muhammed Siya el-Sudani’yi basbakan adayi göstermesine itiraz eden Sadr Grubu destekçisi yüzlerce kisi, Çarsamba günü de Yesil Bölge’ye girerek meclis binasini basmisti.

Meclisin basilmasini elestiren ve Koordinasyon Grubu’nda yer alan Hikmet Hareketi lideri Ammar el-Hekim’in fitne çikarilmasi ve gençlerin kaosa sürüklenmeye çalisilmasi karsisinda bos durmayacagi yönündeki açiklamasina dün Sadr Grubu tepki göstermisti. Sadr destekçileri Bagdat’ta ve Basra’da Hikmet Hareketi’ne ait ofislerin önünde toplanmisti.
Kaynak: İHA