Atli Jandarma Timi Huzur Ve Güveni Sagliyor

Zonguldak’in tatil beldesi Filyos’ta huzur ve güveni saglamak için göreve baslayan atli jandarma timi vatandaslarin yogun ilgisini görüyor.

Atli Jandarma Timi Huzur Ve Güveni Sagliyor
Nevsehir Jandarma At ve Köpek Merkezi Komutanligi’ndan (JAKEM) gelen “Dilsah” ve “Hanedan” isimli atlar, jandarma astsubaylarla birlikte Çaycuma ilçesine bagli tatil beldesi olan Filyos’ta huzur ve güveni sagliyor. Motorize asayis timlerine destek amaciyla görevlendirilen atli jandarma timi büyük ilgi gördü. Devriye gezen atli jandarma timini gören vatandaslar, çocuklariyla birlikte atlari hem sevdi hem de elleriyle besledi.

Atli jandarma timi sezon süresince jandarmanin sorumluluk alanindaki bölgede görevini sürdürecek. Ailesiyle birlikte sahile gelen Asli Çiloglu, “Almanya’dan buraya tatile geldik. Atli tim burada çok güzel, çok hosumuza gitti. Uygulama da güzel olmus” diye konustu.

Torunuyla birlikte atlarla hatira fotografi çektiren Ayhan Bilik de “Uygulama gayet güzel. Onlar oldugu için de rahatiz. Daha güvenilir oluyor. Arkadaslar bundan önceki sene de gelmisti. Gayet iyiydi” seklinde konustu.

Öte yandan, atli jandarma timinin devriyesi dron ile de görüntülendi.
Kaynak: İHA