Antalya'nin Yüksek Lisansli Taksicisi Kübra Kiskandiriyor

Antalya’da siyaset bilimi, kamu yönetimi bölümü ve yüksek lisans mezunu taksici Kübra Kaya (27), ‘Bu senin için çok tehlikeli, ne yapabilirsin, birisi sana biçak çekse kendini koruyamazsin’ sözlerine inat, Antalya’ya gelen turistleri konaklayacaklari otellere ulastiriyor. Babasi ile ayni durakta çalisan Kaya, "Ilk geldigim zaman durakta herkes korkuyordu, benim aracimin yanina araç park etmiyorlardi. Geri geri yanasirken çarparim diye korkuyorlardi. Ama suan öyle bir sikinti yok. Artik kendi arabalarini bile emanet ediyorlar” dedi.

Antalya'nin Yüksek Lisansli Taksicisi Kübra Kiskandiriyor
Antalya’da 27 yasindaki Kübra Kaya Gümüshane Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden 2017 yilinda, 2020 yilinda ise ayni bölümde yüksek lisans egitimini tamamlayarak mezun oldu. Daha sonra ise 2 yaz döneminde dil ögrenmek için Ingiltere’ye gitti. Geriye döndügünde ise is bulamayan Kaya, Antalya Havalimani içerisinde bulunan Taksi Duraginda taksicilik yapan babasina yardimci olmaya karar verdi. Kaya, babasinin yorgun düstügü zamanda duraga gelerek araci teslim aliyor.

"Yolcular önce sasiriyorlar sonra sempati duyuyorlar"

Is bulamadigi için taksicilik yapan babasina yardimci olmaya karar verdigini belirten Kaya, “Babamla çalismadigim süreyi ise evde geçiriyorum. Diger zamanlarda burada babama yardim ediyorum. Meslegimi severek yapiyorum. Insanlar bana çok yardimci oluyor. Bana sahip çikiyorlar. Yolcular önce sasiriyorlar sonra sempati duyuyorlar. Turistler Ingilizce konustugum için beni daha çok seviyorlar. Bana sürekli nerelere gidebileceklerini soruyorlar. Ben hem onlara Antalya’yi anlatiyorum hem de pratik yapmis oluyorum. Buraya baslama amacim da oydu. En uzak Alanya’ya gittim. Gece 02.30’da gittim sabaha 06.00’da eve geldim. Biraz yorucu oldu ama sonra dinleniyorum. Ilçelere gidebiliyorum” dedi.



"7-24 babamdan yardim aliyorum"

Bazen ister istemez tedirgin oldugunu belirten Kaya, "Antalya’nin içinden geçmekte korktugum yerler var oralarda biraz sikinti oluyor. Havalimaninda insanlar benim taksime binene kadar çok kameradan geçiyor. Babam ile ayni yerde çalismak gayet iyi. Bazen babama sikayet ederler mi diye düsünüyorum. Suana kadar öyle bir sikintim olmadi. 7-24 babamdan yardim aliyorum.

Üniversitede akademisyenlik görevini yapmak istiyorum. Ayni zamanda bunun için kursa hazirlaniyorum. Akademisyen olarak devam etmek istiyorum. Ögrencilerim olsun istiyorum" sözlerine yer verdi.

Sözlere inat meslege devam ediyor

Meslege baslarken çevresinde çok sayida tepki aldigini belirten Kaya, "’Bu senin içim çok tehlikeli, ne yapabilirsin, birisi sana biçak çekse kendini koruyamazsin’ diye çok söyleyen oldu. Ben kendime güveniyorum. Burada da öyle bir sikinti olmadi. Zaten tehlikeli bölgelere gitmek isteyenleri ben almiyorum. Burada diger arkadaslarimiz bana yardimci oluyorlar. Beni koruyorlar. Beni çevremde kiskananlar oluyor. Soförlügümü kiskaniyorlar. ‘Nasil kullaniyorsun, masallah, benim kizim da senin gibi olur mu’ diyorlar" dedi.



"Korkarak benim aracimin yanina araç park etmiyorlardi"

Yasadigi ilginç anlari da anlatan Kaya, "Ilk geldigi zaman herkes korkuyordu, benim aracimin yanina araç park etmiyorlardi. Geri geri yanasirken çarparim diye korkuyorlardi. Ama suan öyle bir sikinti yok. Artik kendi arabalarini bile emanet ediyorlar” açiklamasini yapti.

"Beraber çalisiyor ve gurur duyuyorum"

Baba Ali Kaya ise, “ Uzun suredir taksicilik yapiyorum. Yorucu bir meslek oldugu için kizimi yanima aldim. Kizim is bulamayinca evde kaldi. Kizim bana yardimci olmaya geldi. Bana yardim ediyor. Ben yorulunca o çikiyor. Görevini de en iyi sekilde yapiyor. Beraber çalisiyor ve gurur duyuyorum. Bizim arkadaslarimiz da yardimci oluyor. Taksiyi kizima verince gözüm arkada kalmiyor. O da yorulunca bana teslim ediyor. Burasi çok güvenilir bir yer. Burada sabikali insan çalismaz. Bizim burada çalisan arkadaslarimiz Ingilizce bilmek zorunda. Kübra’nin bu konuda sikintisi olmuyor. Turist kendisini rahat hissediyor” dedi.

Kizini ise baslatirken çevresinden tepki gördügünü belirten Kaya, “Bir bayan orada çalisir mi, arsizi var hirsizi var, çalisamaz dediler. Ben bizim duragin güvenilir oldugunu söyledim. Kizim simdi basarili bir sekilde isini yapiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA