39 Bin Nüfuslu Tosya Ilçesi Karadeniz'in En Iddiali Festivaline Hazirlaniyor

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Agustos ayinda düzenlenecek Tosya Ipekyolu Fuari ve Tosya Uluslararasi Pirinç ve Kültür Festivalini tanitan Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil, "Iddia ediyoruz, bu sene Karadeniz Bölgesi’nin en iyi festivalini Tosya olarak biz gerçeklestirecegiz" dedi.

39 Bin Nüfuslu Tosya Ilçesi Karadeniz'in En Iddiali Festivaline Hazirlaniyor
Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil, 12-19 Agustos ve 25-28 Agustos 2022 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan Tosya Ipekyolu Fuari ve Tosya Uluslararasi Pirinç ve Kültür Festivali öncesinde basin mensuplari ile bir araya gelerek fuar ve festival hakkinda bilgi verdi. Belediye Baskan Yardimcisi Mustafa Mola ve Kültür ve Sosyal Isler Müdürü Ibrahim Tabakoglu ile birlikte düzenledigi basin toplantisinda konusan Baskan Kavakligil, Tosya tarihinin en büyük festivaline hazirlandiklarini söyledi.



"Ilçemiz için çok büyük kazanim olacagini düsünüyorum."

Fuar ile ilgili bilgiler veren Kavakligil, "Geçen sene 1’incisini tertip etmis oldugumuz Ipekyolu Fuarimizi Agustos ayinin 12’si ve 19’u arasinda gerçeklestirecegiz. Tabi burada bir emek var. Dün, ’Tosya Yolundan nasil faydalanacagiz’ diye bir çok soru varken, bugün en azindan 7 gün de olsa, 1 haftada olsa, 2 hafta da olsa kendimizi tanitma, anlatma, Tosyamizin güzelliklerini yoldan geçen insanlarimiza anlatma firsatini buluyoruz. Bunun da ilçemiz için çok büyük kazanim olacagini düsünüyorum. Burada basta Tosyali hemserilerimiz, Tosyali esnafimiz, üreten vatandaslarimiz olmak kaydiyla bu olusumlara sahip çikmalarini, belediye öncülügünde gerçeklestirdigimiz bu fuar alanimizdaki ticari faaliyetlere sahip çikmalarini, katilmalarini, bizimle beraber yol yürümelerini kendilerinden talep ediyorum" dedi.



"Pirinç Tosya’nin vazgeçilmezi"

23’ncü Uluslar arasi Tosya Kültür ve Pirinç Festivali ile ilgili de bilgi veren Baskan Kavakligil, "Biliyorsunuz, bir gün önce sanatçilarla alakali bir afisimizi paylastik. Biz iddia ediyoruz bu sene düzenledigimiz Kültür ve Pirinç Festivalimiz Karadeniz Bölgesi’nin en iddiali festivali olacak. Sadece bunu sanatçi anlaminda düsünmeyin. Programimizi, içerisindeki birçok paydasla, birçok güzellikle daha zengin hale getirmeye çalistik. Pirinç Tosya’nin vazgeçilmezi, ama gelisen tarimda yerimizi bulmak zorundayiz ve alternatif tarimda yerimizi bulmak zorundayiz. Yeni pirinç tekniklerini ögrenmek zorundayiz. Iste damlama sulamalar ve baska teknikler var. Nasip olursa bunlarla ilgili de sempozyum tarzinda, konferans tarzinda bir organizasyon gerçeklestirecegiz. Yine okçulukla alakali bir yarismamiz gerçeklesecek. Ortaokul ve liselerimizle ilgili Cumhuriyet Kosumuz gerçeklesecek. Kadinlarimiza özel igne oyasi ve kese üzerine nakis isleme yarismasi tertip edecegiz. Biliyorsunuz ki dokumacilik Tosyamizda çok ileri bir seviyede ve kadinlarimiz gerçekten bu isin meraklisi ve ustasi. Onlarla ilgili yarisma yapacagiz. Nasip olursa yine bu sene çocuklarimizi sünnet ettiriyoruz. Sünnetle ilgili de sünnet sölenimiz devam edecek. O bölgede yemek ikramlarimiz var. Cumhuriyet Meydaninda pilav yarismasi düzenleyecegiz. Pirincin baskenti dersek, pirinç festivali yaparsak pirinçle alakali bir yarisma olmalidir diye düsündük" seklinde konustu.



"Karadeniz Bölgesinin en iyi festivalini Tosya olarak biz gerçeklestirecegiz"

estival çerçevesinde kitap fuari düzenlenecegini belirten Kavakligil, "Bu da güzel olacagi kanaatindeyim. Yine bando takimi gösterisi, mehter takimi gösterisi olacak. ’Aksiyon time’ diye bir ekip var. Yani dolu dolu, her günü, her ani ciddi anlamda profesyonel ekiplerle organize edilmis ve gelen sanatçilardan tutun diger bilesenleriyle beraber isin ehli insanlarla tertip edilebilecek bir festivalimiz var. 23’ncüsünü yapiyoruz. Derya Ulug, Öykü Gürman, Bengü, Ziynet Sali, Veli Erdem, Abdullah Civliz, Burak Bulut, Kurtulus Kus, Vira Cemal gelecek sanatçilarimiz. Programin 4 günlük sunucusu da Mesut Yar. Iddia ediyoruz, bu sene Karadeniz Bölgesinin en iyi festivalini Tosya olarak biz gerçeklestirecegiz" seklinde konustu.



Toplantida anlamli farkindalik

Öte yandan, Belediye Baskani Volkan Kavakligil, farkindalik olusturmak amaciyla basin toplantisinda kamera karsisina Down Sendromlu Emrullah Erki ile geçti. Yaklasik yarim saat süren basin toplatisinda Belediye Baskani Volkan Kavakligil’in yanindan ayrilmayan Emrullah Erkçi, Kavakligil’in sözlerini tekrarladi.

Basin toplantisi sonrasina IHA muhabirine konusan Belediye Baskani Volkan Kavakligil, "Biz Emrullah kardesimizle seçim döneminden bugüne kadar beraberiz. Sizler de buna zaman zaman sahitlik ediyorsunuz. O bizim agabeyimiz, kanimiz, canimiz. Bugünkü programimiza eslik edince kendisine dedim ki seni sadece benimle gezerken gören insanlar degil, bütün bizi izleyen vatandaslarimiz görsün. Bu sebeple basin toplantisini birlikte yaptik" dedi.

Basin toplantisinin sonunda Belediye Baskani Volkan Kavakligil ve Down Sendromlu Emrullah Erki birlikte fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA