Milletvekili Agar'in Girisimleriyle Magduriyet Sona Erdi

Elazig Belediyesi ve Il Özel Idare çalisanlarinin yemek yardimina yönelik 2014 yilindan buyana devam eden sorun AK Parti Elazig Milletvekili Zülfü Tolga Agar’in girisimleriyle ortadan kaldirildi.

Milletvekili Agar'in Girisimleriyle Magduriyet Sona Erdi
Elazig Belediyesi ve Il Özel Idaresi çalisanlarina verilen yemek yardimi, Sayistay’in 2014-2015 ve 2016 yillarina iliskin denetim ve incelemeleri sonucu mevzuata uygun olmadigi gerekçesiyle kaldirilmis, yüzlerce isçi magduriyet yasamisti. Benzer magduriyetlerin çok sayida belediye ve il özel idaresinde yasandigi tespiti ile harekete geçen AK Parti grubu, tüm magduriyetleri gideren bir çözüme imza atti. Belediye ve Il Özel Idaresi çalisanlarinin magduriyetinin giderilmesine yönelik sendikalarin talebi dogrultusunda AK Parti Elazig Milletvekili Zülfü Tolga Agar, sorunun çözümüne yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde girisimde bulundu. Hazirlanan yasa teklifi, Devlet Memurlari Kanunu ile Bazi Kanunlarda ve 375 sayili KHK Degisiklik Yapilmasina Dair Teklifin 42. Maddesi kapsaminda TBMM’ye sunulan torba yasaya dahil edildi. Torba Yasa Dün TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalasti. Bu kapsama Elazig Belediyesi ve Il Özel Idaresi çalisanlarina yapilan yemek yardimlari konusunda Sayistay zimmeti kaldirilarak affedildi.

Milletvekili Zülfü Tolga Agar sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, “Elazig Belediyemiz ve Il Özel Idaremizin çalisanlarina yapilan yemek yardimlari konusunda Sayistay zimmeti ile magdur edilen arkadaslarimizin sorunu, dün TBMM’de kabul ettigimiz torba yasa ile çözüldü. Basta Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan ve ilgili kanun teklifinin hazirlanmasi sürecinde desteklerini esirgemeyen AK Parti grubumuzdaki çalisma arkadaslarima ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Belediye ve Özel Idare Çalisanlari Birligi Sendikasi baskani Süleyman Akay ise yaptigi açiklamada, “2014 Uzun yillardan beri azim ve sebatla verdigimiz mücadele sonucu bir basarinin daha mutlulugunu yasatan Allah’a hamd ediyoruz. 2014 yilindan bu güne, Belediye ve Özel Idare çalisanlarimizin yemek yardimlarina yönelik Sayistay zimmeti ile magdur edilen çalisma arkadaslarimizin üzerindeki sorun, dün TBMM’den geçen torba yasa ile kaldirilmis ve affedilmistir. Bu konuda gerekli kanun teklifinin hazirlanmasi hususunda emek ve gayretlerinden dolayi ilimiz Milletvekili Sayin Zülfü Tolga Agar’a, Belediye ile Özel Idare çalisanlarimiz adina sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA