Kolombiya'dan Los Angeles'a Götürülmek Üzere Yüklenen 1,6 Tondan Fazla Kokain, Mexico City'de Yakalandi

Meksikali yetkililer ABD’nin Los Angeles sehrine götürülmek üzere Kolombiya’dan yüklenen 1,6 tondan fazla kokain ele geçirildigini bildirdi.

Kolombiya'dan Los Angeles'a Götürülmek Üzere Yüklenen 1,6 Tondan Fazla Kokain, Mexico City'de Yakalandi
Mexico City Vatandas Güvenlik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamaya göre bakanliga bagli güvenlik güçleri ve Mexico City Bassavciligi birimleri tarafindan ortak yürütülen operasyon sonucunda Mexico City’de bir tirin gizli bölmelerine yerlestirilmis bin 680 kilogram kokain ele geçirildigini bildirildi.

Ele geçirilen kokainin birer kiloluk paketler halinde Kolombiya’dan yüklendigi, bir kisminin Mexico City‘ye, kalan kisminin ise ABD’nin Los Angeles sehrine götürülmek istendigi belirtildi.

Yetkililer, 80’den fazla güvenlik görevlisinin katilimiyla gerçeklestirilen operasyonda ayrica Meksika vatandasi 4 kisinin de gözaltina alindigini, zanlilardan 3’ünün ise zaten sabika kaydinin bulundugunu bildirdi.

Basin toplantisinda konusan Mexico City Vatandas Güvenlik Bakani Omar Garca Harfuch, yapilan operasyonla uyusturucu kartellerinin finansal yapisina büyük bir darbe indirildigine dikkat çekerken, ele geçirilen bin 680 kilogram kokainin Mexico City’de simdiye kadar yakalanan en büyük miktar oldugunu ifade etti.

Bakan Harfuch uyusturucunun Sinaloa ve Durango eyaletlerinde faaliyet gösteren bir organize suç örgütüne ait oldugunu belitti ancak kartelin ismini vermedi.

Organize suç örgütleri hakkinda haberler yapan Meksikali bir gazeteci ise, kokanin ABD’de tutuklu bulunan ünlü uyusturucu baronu “El Chapo” Guzman’in liderligini yaptigi Sinaloa Karteli’ne ait oldugunu iddia etti.

Ele geçirilen kokainin piyasa degerinin 400 milyon Meksika Pezosu (19 milyon 610 bin dolar) oldugu belirtiliyor.
Kaynak: İHA