Tamirden Çikan IETT Otobüsü Tünelde Alev Aldi Açiklamasi Faciadan Dönüldü

Sultangazi’de tamirden sonra deneme sürüsü yapilan IETT otobüsünde tünelde yangin çikti. Araçtan dumanlarin yükseldigini görünce kendilerini can havliyle disari atan sürücü ve 9 yasindaki oglu ölümden dönerken, olayda facianin esiginden dönüldü.

Tamirden Çikan IETT Otobüsü Tünelde Alev Aldi Açiklamasi Faciadan Dönüldü
Olay saat 15.00 siralarinda Sultangazi Malkoçoglu Mahallesi Cebeci Caddesi üzerinde meydana geldi. Iddiaya göre, Ismail Sezici, 34 DZ 2362 plakali IETT otobüsünü tamirden sonra test sürüsü yapmaya çikti. Bir süre sonra tekleyen araçtan tünelde dumanlar yükselmeye basladi.

Araçta yangin çiktigini fark eden Sezici, yaninda bulunan 9 yasindaki oglu Hasan Sezici’yle birlikte kendilerini son anda disari atti. Araçta zaman zaman patlamalar meydana gelirken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Faciadan dönülen olayda itfaiye ekipleri yanan araci söndürürken, otobüs adeta demir yiginina döndü.

Olay anini anlatan Hasan Sezici, "Araba yapildiktan sonra deneme turuna çiktim. Dolaniyordum. Yavasladi burada. Yangin çikmaya basladi.

Tüpü aldim ama patlama oldu. Korktum. itfaiye geldi. Yangin söndürdüler" dedi.

Kaynak: İHA