Sehit Babasi Isyan Etti Açiklamasi 'Artik Karara Baglansin'

Mugla’nin Bodrum ilçesinde sehit olan Ercan Yangöz’ün 7’ci durusmasinda da karar çikmayinca sehidin babasi Sahin Yangöz ve annesi Nursel Yangöz isyan etti. Her durusmada Bolu’dan Bodrum’a gelen sehit ailesi, bir türlü davanin karara baglanmamasina çok üzüldüklerini ifade etti.

Sehit Babasi Isyan Etti Açiklamasi 'Artik Karara Baglansin'
Bodrum’da 16 Haziran 2021 tarihinde silah kaçakçiligi yaptigi iddia edilen suç çetesine düzenlenen operasyonda polis memuru Ercan Yangöz (26) sehit olmus, 2 polis de yaralanmisti. Silahli saldirgan ’Çakal’ lakapli Fatih Ö. (47) ve oglu Efe Ö. (19) olay yerinde gözaltina alinmis ve yargilanmasina baslanmisti. 1 yil içerisinde davada 7 durusma yapilirken, davanin bir türlü sonuca baglanmamasi sehit ailesini isyan ettirdi. Bodrum Agir Ceza Mahkemesi’nde davanin görülen 7’inci durusmasina tutuklu sanik Fatih Ö. katilirken, tutuksuz yargilanan oglu Efe Ö. ise Samsun’un Bafra ilçesinden SEGBIS ile baglandi. Salonda sehit polis memuru Ercan Yangöz’ün annesi Nursel Yangöz, babasi Sahin Yangöz, tanik polisler, yakinlari, meslektaslari ve avukatlar da yer aldi. Mahkeme heyeti, davanin asil hakimlerinin karar vermesini beyan ederek, durusmayi 21 Eylül tarihine erteledi.

Mahkemenin kendi hakimlerinin tayininin çikmasi ve görevli hakimlerin karar vermemesinden dolayi durusmanin 21 Eylül’e ertelendigini ifade eden baba Sahin Yangöz, "Mahkemenin kararini vermesini istiyoruz" dedi.

Sehit babasi Yangöz, "Mart ayinda yapilan durusmada savci mütaalasini okudu. O tarihten bu yana dört durusma geçti hala sonuç çikmadi. Mayis ayinda yapilan durusmada hakim hazirandaki celse için karar durusmasi dedi.

Haziranda görülen durusmada katilin avukati rapor alarak mazeret bildirdi. Bilerek durusmaya katilmadi. Karsi tarafin avukatlari mahkemeyi uzatmak istiyor. Efe Ö. hala serbest, tutuklanmasini talep ettik. Durusma baskaninin tayini çiktigi için farkli hakimler katildi.

Önümüzdeki celse 21 Eylül’e ertelendi. Bu isin artik uzamasini istemiyoruz. Karara baglanmasini istiyoruz. Biz ailecek çöktük, bittik. Mahkemenin kararini vermesini istiyoruz" seklinde konustu.

Avukat Ömer Turan Osmanoglu ise, "Mart ayinda mütalaa verildi.

Marttan sonra her ay bir durusma görüldü, hala karar verilmedi. Iki celsedir mahkemenin kendi hakimleri yok. Ondan dolayi karar verilemiyor ve bir sekilde erteleniyor. 21 Eylül’e verildi yeni celse, artik umut ediyoruz ki karar verilir. Karar verilsin istiyoruz. Bir sonraki celse karar durusmasi mi ondan da emin degiliz. Mahkemenin kendi hakimleri yok. Görevli hakimler durusmaya çikiyor, onlar da karar vermiyorlar. Hakimler, ’mahkemenin kendi hakimleri gelsin, onlar karar versinler’ diye beyanda bulundular. Bu dosyada bunun olmamasi gerekiyor. Insallah 21 Eylül’de karar çikar diye umut ediyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA