Romanlarin Sorunlari Masaya Yatirildi

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde (AASSM) Izmir’deki Roman vatandaslara yönelik “Mikro Girisimcilik, Proje Finansmani, Eko Turizm” konferansi düzenledi. Konferansta, Romanlarin sorunlari masaya yatirildi.

Romanlarin Sorunlari Masaya Yatirildi
Izmir Büyüksehir Belediyesi, Roman vatandaslara yönelik “Mikro Girisimcilik, Proje Finansmani, Eko Turizm” konferansini Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde düzenledi.

Roman vatandaslarin ekonomiye katilmasi için önerilerin paylasildigi konferansin açilis konusmasinda Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Ahmet Altan, “Türkiye’deki Roman toplumuna baktigimizda dünyadakinden daha farkli olmadigini görüyoruz. Bizdeki problemlerden biri konutla ilgili. Roman vatandaslar hijyen kosullarinin olmadigi konutlarda yasamak zorunda kaliyor. Madde bagimliligi da ciddi bir sorun haline geldi. Izmir Büyüksehir Belediyesi olarak spora ve sanata yönlendirecek etkinlikleri mahallelerine götürerek onlari desteklemeye çalisiyoruz. Roman gençleri sportif ve kültürel etkinliklere dâhil edebilmek için özel programlar olusturuyoruz” dedi.



“Roman toplumunun kanatlarini güçlendirebilecegiz”

Avrasya Roman Akademik Agi Baskani Orhan Galjus ise Türkiye’de Roman toplumu için baska bir evren olusturduklarini belirterek “Bu problemlerin üzerinde çalisan kisiler farkli ve üretken çözümler olusturacak. Izmir’de çok önemli adimlar atiliyor. Bizler belki de Roman toplumunun kanatlarini güçlendirecegiz. Türkiye’de yapilan tüm çalismalar bir kartopu gibi büyüyecek” diye konustu.

Izmir Büyüksehir Belediyesi 22-23 Temmuz’da Roman Haklari Çalistayi düzenlemisti.

Konferansa Izmir Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Ahmet Altan, Avrasya Roman Akademik Agi Baskani Orhan Galjus, Isveç Uppsala Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Tahir Jan Babar, Izmir Roman Toplumu Destekleme ve Gelistirme Dernegi Baskani Ladin Yildiran, Buca Belediyesi Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi Müdürü Fevziye Meletli ile Slovenya ve Kosova’dan temsilciler katildi.

Kaynak: İHA