OKT Trailer'de Istihdam Projesi Çerçevesinde 3. Etap Alimlari Basladi

Treyler ve üst yapi ekipmanlari sektöründe adindan söz ettirerek dünyada Türkiye’yi temsil eden öncü firmalar arasinda yer alan OKT Trailer artan ihracat talepleri ve üretim sektöründe kariyer planlayanlar için 3. Etap alimlarina basladi. Yilin ilk yarisinda açtigi kurslarla 100 kisiyi istihdam eden firma, 60 kisiyi daha yetistirip ise alacagini duyurdu.

OKT Trailer'de Istihdam Projesi Çerçevesinde 3. Etap Alimlari Basladi
Dünya’da 5 kitada yaklasik 80 ülkeye ihracaat yapan ve 2007 yilindan bu yana savunma sanayisine de özel projeleri ile üretim yapan OKT Trailer bir yandan 4. Fabrikanin fizibilite çalismalarini sürdürürken diger yandan da üretim ve istihdama katki saglamaya devam ediyor. Ayni zamanda ASTIM OSB Yönetim Kurulu ve Aydin Sanayi Odasi Meclis Baskani da olan OKT Trailer Yönetim Kurulu Baskani Gökhan Maras, bir tarim sehri olan Aydin’in ayni zamanda önemli bir sanayi sehri de oldugunu belirterek ilde aslinda issizlik sorunu olmadigini belirtti.

Su anda Aydin sanayisinin en büyük sorun ve ihtiyacinin kalifiye eleman oldugunu ve OKT Trailer olarak bu yönde sürekli kurslar düzenlediklerini belirten Maras, üretim sektöründe çalismak isteyen herkesin Aydin’da is bulabilecegini söyledi.



OKT Trailer olarak farkli ülkelerin karayolu standartlarina, cografi sartlarina ve müsterilerinin isteklerine özel üretim yapan isletme kapasitesini artirmak üzere baslattigi istihdam projesi ile çalismak isteyen insanlari önce egitip meslek edindirdiklerini sonra da üretim sektörüne kazandirdiklarini belirten Baskan Maras, “Ilk iki etapta 100 kisinin alim sürecini tamamlamistik. Simdi de 60 kisi daha istihdam etmek için 3. etap çalismalarina basladik. Bu ,çerçevede 2022 yilina güçlü bir adim atarak sirketimizin büyüme ve gelisme odakli gelecek vizyonuyla Dünya genelinde artan ihracat payimiz ve fizibilite çalismalarini baslattigimiz yakin gelecekte faaliyete geçecek olan 4. Fabrika projemiz çerçevesinde çalisan kadromuzu arttirmak üzere harekete geçtik. Projenin ilk 2 etabinda üretim alaninda görevlendirilmek üzere kaynak operatörü, montaj operatörü ve otomotiv boyacisi mesleklerini icra edecek 100 kisilik ek istihdami tamamladik. Simdi de kaynak operatörü ve mekanik montaj operatörü alanlarinda çalistirilmak üzere 60 kisi daha istihdam edecegiz” diyerek basvurularin basladigini söyledi.



OKT Trailer Yönetim Kurulu Baskani Gökhan Maras, müracaatlarin 25 Agustos’a kadar devam edecegini ve basvurularin bu tarihe kadar Persembe günleri OKT Trailer Yönetim Merkezi ve ASTIM Sürekli Egitim Merkezi’ne yapilabilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA