KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Baris Ve Huzur Içerisinde Yasamak En Büyük Erenimizdir'

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Bizim Dogu Akdeniz’de Kibris Türk halki olarak baris ve huzur içerisinde yasamak en büyük erenimizdir. Dolayisiyla biz Rum komsularimiza da her zaman dogru mesajlari vermeye çalisiyoruz. 50 yildan fazla federal temelde bir anlasma için çok müzakere yapilmistir. Hem bizlerin liderligi hem Türkiye Cumhuriyeti iyi niyetini ortaya koymustur” dedi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Baris Ve Huzur Içerisinde Yasamak En Büyük Erenimizdir'
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde düzenlenen “Kibris’ta Türklerin Varolus Mücadelesi” konulu konferans için Osmaniye’ye gelen KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, ilk olarak Osmaniye Valiligini ziyaret etti. Burada gazetecilere açiklamalarda bulunan Cumhurbaskani Tatar, “Dogu Akdeniz’de Kibris Türk halki olarak baris ve huzur içerisinde yasamak en büyük erenimizdir” diyerek, Rum komsularina her zaman dogru mesajlar verdiklerini kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin desteklerini esirgemedigini de sözlerine ekleyen Tatar, “Osmaniye, Çukurova bu bölge her zaman bize en yakin bölgedir. Geçmisimizde tarihimize baktigimizda her zaman o kadim baglarimiz, gönül büyüklerimiz ve ayni kökte ayni milletin evlatlari olarak Dogu Akdeniz’in noktasinda Türk dünyasinin temsili olarak kendimizi görmekteyiz. Bununla ilgili de tabii ki gurur duymaktayiz. Kibris Türk halkinin verdigi mücadele, direnis ve 1974’te Kibris Baris Harekati ile Mehmetçik’in adaya çikmasiyla 1978’de ayrilan Osmanli askerlerinin 96 yil sonra Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ile mücahitlerle bulusmasi bizler için tarihi öneme sahiptir. Bizim Dogu Akdeniz’de Kibris Türk halki olarak baris ve huzur içerisinde yasamak en büyük erenimizdir. Dolayisiyla biz Rum komsularimiza da her zaman dogru mesajlari vermeye çalisiyoruz. 50 yildan fazla federal temelde bir anlasma için çok müzakere yapilmistir. Hem bizlerin liderligi hem Türkiye Cumhuriyeti iyi niyetini ortaya koymustur. Son olarak Annan Plani ve 2017’de nelerin yasandigini ulusumuz, milletimiz çok iyi bilmektedir. Ama hiçbir zaman karsilik bulamadik. Çünkü Rum ve Yunan ikilisi Kibris’in tekrar nasil bir Helen adasi olabilecegi noktasinda o niyetlerini hiçbir zaman gizlemediler. Biz de bunun idraki ve bilinci içerisinde yeni bir siyaset baslattik. Türkiye Cumhuriyeti bu konuda bize tam destek vermistir” dedi.

Vali Erdinç Yilmaz, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar’a kök boyadan yapilmis Karatepe kilimi ile kiliç hediye etti.
Kaynak: İHA