Kaçak Kazi Yapilan Mezar Odasindan 27 Iskelet Çikti

Adiyaman’da defineciler tarafindan kaçak kazi yapilan Roma Dönemi’ne ait yaklasik 10 metrekarelik bir mezar odasindan 27 adet iskelet çikti.

Kaçak Kazi Yapilan Mezar Odasindan 27 Iskelet Çikti
Olay, Adiyaman’in Gölbasi ilçesi Örenli köyünde meydana geldi. Defineciler tarafindan is makinasiyla giris kismi açilan ve kaçak kazi yapilan bin 700 yillik tarihi mezar odasinin toplu mezar oldugu ortaya çikti. Kaçak kazi yapildigi fark eden köylüler durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine giden ekipler defineciler tarafindan kazilan mezar ile ilgili Adiyaman Müze Müdürlügüne bilgi verdi.

Adiyaman Müze Müdürlügü yetkilileri, defineciler tarafindan tahrip edilen Roma Dönemine ait mezarda yaptiklari kazida ilginç bir durum ile karsilasti. Içerisinde sadece 1 adet kaya mezar bulunan odada 27 iskelet çikartildi. Olagandisi bu durum ile ilgili Müze Müdürlügü yetkilileri, daha önce sayi olarak hiç bu kadar iskeletin bir oda mezarinda görülmedigini dile getirdi.

Oda mezarda kazi çalismasi yapan ekipler, 27 iskeletin yani sira agirsak ve cam göz yasi sisesi de buldu. Mezar odasinda bulunan iskeletler, temizlenerek Adiyaman Müze Müdürlügüne getirildi.

Jandarma ekipleri kaçak kazi yapan kisilerin yakalanmasi için çalisma baslatti.
Kaynak: İHA