Istanbul'da Yakalanan DHKP/C'nin Kilit Isimleri Tutuklandi

Istanbul’da terör örgütü DHKP/C’ye yönelik yapilan operasyonda yakalanan örgütün sözde Bursa, Eskisehir ve Istanbul Anadolu Yakasi Bölge sorumlusu Ö.K.C. ile Gazi Mahallesi ve Okmeydani Alan Sorumlusu M.C. çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Istanbul'da Yakalanan DHKP/C'nin Kilit Isimleri Tutuklandi
Güvenlik kaynaklarina dayanan bilgilere göre, Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü ekipleri, yürütülen sorusturma çerçevesinde haklarinda “silahli terör örgütüne üye olma” suçundan yakalama karari bulunan DHKP/C‘nin sözde Bursa, Eskisehir ve Istanbul Anadolu Yakasi bölge sorumlusu Ö.K.C. ile geçmis yillarda terör davalarina bakan hakim ve savcilarin kullandigi servis aracina örgüt adina bombali saldiri eyleminde bulunan bir teröristi evinde sakladigi ileri sürülen örgütün sözde Okmeydani Alan Sorumlusu M.C.’yi 24 Temmuz’da Istanbul’da düzenlenen operasyon ile yakalamisti.

Yakalandiktan sonra Terörle Mücadele Subesi’ne götürülen zanlilarin polisteki ifade islemleri dün sona erdi.

Örgütü içerisinde Gazi Mahallesinde ve Okmeydani alan sorumlulugu yapan, DHKP/C adina sözde “vergilendirme” yaptigi ve “Halk Cephesi” sorumlusu oldugu belirlenen M.C. ile ayni örgütte geçmiste Bursa sorumluguna getirilen ve daha Eskisehir, Istanbul Anadolu Bölgesi sorumlulugu yaptigi ileri sürülen Ö.K.C., emniyetteki islemlerinin ardinda mahkemeye sevk edildi.

Örgütün kilit isimleri, çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA